dinsdag 4 november 2008

Herman Brood rapt!

Herman Brood & MC Drama: Papa komt vanavond niet thuis (54)

Het kan gek lopen. Een in 1999 opgenomen rap van Herman Brood heeft jaren op de plank gelegen en wordt anno 2008 een hit voor Herman en een Tilburgse MC.

MC Drama (= Eric Bruinswijk uit Tilburg) zat in de jaren ’90 in de rapgroep Outsidaz. De groep speelde vaak een eigen versie van ‘Saturday night’, de debuuthit van Herman uit 1978. Eric was een stapmaatje van Herman en zo kwam het er van dat Outsidaz eind jaren ’90 speelde op Herman zijn verjaardag. Toen werd ook het contact gelegd voor de opname van ‘Papa komt vanavond niet thuis’, dat opgenomen werd in de zomer van 1999. Nadat eerder dit jaar de opname was teruggevonden, benaderde Eric, Pieter Both zanger van Beef. Pieter regelde het verder: hij benaderde de erven van Herman voor goedkeuring, polste 3FM over het nummer en koppelde War child aan de opname.

Alle opbrengsten van ‘Papa komt vanavond niet thuis’ gaan dan ook naar deze organisatie. Vooralsnog kun je het nummer alleen downloaden op Playmeloud.com. Als je dit doet, steun je niet alleen War child, maar maak je ook nog kans op een schilderij van Herman. Voor MC Drama is het nummer een ode aan de grote man. “Herman is voor mij de definitie van creativiteit. Ik vind het echt een eer dat ik dit mag doen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten