dinsdag 11 november 2008

Jolanda waarschuwt voor mannen

Jolanda Zoomer: De jagers en ’t wild (87)

Nog een ster naar aanleiding van een talentenjacht: Jolanda Zoomer eindigde in 2004 als tweede in de TROS-talentenjacht ‘Ster in 40 dagen’. Dat Jolanda uiteindelijk een ster werd heeft wat langer dan veertig dagen geduurd, want haar debuuthit scoorde ze pas eind 2006. Ze kwam tot #28 met ‘Mannen hebben honger’, een jaar later gevolgd door de #43-hit ‘Dat ding eruit’.

Jolanda Zoomer heet in het echt Jolanda Heyboer, is 37 jaar en komt uit het West-Brabantse Zundert. Ze profileert zich als een zelfde soort huisvrouw-feministe als Hanny in 1990 deed. Net als Hanny (‘Maar vanavond heb ik hoofdpijn’, ‘Peter ik vertrouw je voor geen meter’) legt Jolanda een gezond wantrouwen aan de dag voor het andere geslacht. In ‘De jagers en ’t wild’ waarschuwt ze alle dames voor de derde keer voor de mannen.

Roy Raymonds die het ook tot de finale redde, stond in juli 2008 genoteerd met ‘Zomer op het plein’ (#85). Ben Hendriks, de winnaar, heeft nog geen hitsingle gehad. Zijn zoon, Neil daarentegen, had een flinke hit met ‘Het voelt als lente’ (#23 in augustus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten