zondag 14 december 2008

4 you ondersteunt sterrenherdenkingsboom

4 you: Together we will stand (59)

December is de maand waarin veel wordt teruggekeken op het afgelopen jaar. Over twee weken doen wij dat ook in de Megajaarman. Maar er is natuurlijk meer in de wereld. Al sinds jaren wordt door diverse instanties stil gestaan bij het verlies van een dierbare. Sinds vorig jaar is daar de sterrenherdenkingsboom voor opgericht. In ‘Kerstgevoel 2007’, de kerstuitzending van ‘Mooi! Weer de Leeuw’, deed Lydia de Jong uit Dordrecht een oproep om een herdenkingskerstboom op te zetten voor mensen die in dat jaar waren overleden.

steun

Dit jaar is dat plan verder uitgewerkt door Lydia waarbij ze geholpen werd door Arjan Steigenga. Het idee is om in alle kerstbomen die in de gemeenten op pleinen staan, door burgers een ster te laten hangen ter nagedachtenis aan een dierbare . Inmiddels heeft Lydia de medewerking gekregen van uitvaartverzekering Monuta, dat een en ander coördineert. Meer dan dertig gemeenten hebben zich al aangemeld. Afgelopen zondag, 14 december, hing Frank Sanders, de eerste ster voor Jos Brink in de boom bij de Stopopera in Amsterdam. Cabaretier en presentator Jos Brink overleed in 2007 en was de man van Frank Sanders.
Ter ondersteuning van de actie van Lydia, is het nummer ‘Together we will stand’ van 4 you verschenen. 4 you bestaat uit Esther Ketel, Tony Neef, Brigitte Nijman, Remko Harms, Lydia de Jong, I-Jay, Maaike Widdershoven en Jennefer Zichem. Het nummer is geschreven door Ben Rietveldt samen met Lydia de Jong. Lydia zingt in haar vrije tijd en zet deze op haar Hyves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten