vrijdag 12 december 2008

Hitflits: Milow verslaat Marco, Marco verslaat Lionel

Jawel, er een act die sterker is dan Marco Borsato, en het is een Belg! Jonathan Vandenbroeck alias Milow, stijgt met ‘Ayo technology’ naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het overwicht op ‘Dochters’, dat vier weken bovenaan stond, is slechts 2%, maar dat mag de pret niet drukken. Na België heeft Milow ook Nederland ingepakt met zijn versie van de hit van 50 cent & Justin Timberlake.

Drie vrouwen veroveren de top 10. Allereerst Adele met ‘Make you feel my love’, dat van 15 naar #6 stijgt. Het heeft even geduurd, maar in de negende week, met dank aan de download, stijgt ‘Womanizer’ van Britney Spears van 28 naar #8. Veertien jaar geleden begon haar carrière met ‘I’m gonna be strong’, dat tot #13 kwam. Maar deze week kan ze eindelijk dat succes achter haar laten, want met ‘Als je slaapt’ boekt Glennis haar grootste hit. Het nummer gaat van 18 naar #9. Net buiten de top 10, gestegen van 61 naar #13, staat ‘Tears in my eyes’ van Nicole & Friends, dat de grootste stijger is deze week.

Met zijn band Skik kwam hij nooit hoger dan #30, dat was ‘Op fietse’ in 1997. Maar solo doet Daniel Lohues het stukken beter: ‘Baat bij muziek’ komt binnen op #22 en is de hoogste binnenkomer van negen stuks. De andere zijn:
#41: Gordon: ‘All I need is time’
#51: Duffy: ‘Rain on your parade’
#59: 4 you: ‘Together we will stand’
#81: Craig David: ‘Insomnia’
#87: Gabriella Cilmi: ‘Sanctuary’
#93: Big, black & beautiful: ‘My special prayer’
#94: Nienke de Ruiter: ‘In de kantine’

Sinterklaas is het land uit, maar dat geldt nog niet voor alle Sinterklaashits. ‘Ik kan niet wachten’ van Diego & Gerard Joling houdt nog stand, maar zakt wel van 6 naar #14. Met nog twee hitparades te gaan dit jaar, verwelkomen we deze week de eerste kerstplaten. Op #98 komt Vinzzent met ‘Daddy’s christmas song’ binnen. Een nummer opgenomen ter nagedachtenis aan een zieke vader. En ook dit jaar zijn ze van de partij: Wham! met ‘Last christmas’, dat op herhaling gaat op #89. Het nummer staat nu 45 weken genoteerd en krijgt voor de elfde keer een notering, een unicum.

Het verlies in de Single Top 100 (‘Dochters’ zakt van 1 naar #2), wordt enigszins goedgemaakt door het album. ‘Wit licht’ van Marco Borsato stijgt in de twaalfde week terug naar de eerste plaats van de Album Top 100. En dus moet ‘Symphonica in rosso’ van Lionel Richie al na één week de eerste plaats afstaan. ‘Wit licht’ staat nu in totaal voor de vierde week op #1.

Ook terug, maar dan bij de bovenste tien, is Adele. Dankzij het succes van ‘Make you feel my love’ (op #6), zit het album ook weer in de lift. ‘19’ stijgt van 12 naar #7. Acht albums komen de Album Top 100 binnen. Drie daarvan zijn echt nieuw:
#85: Benny Neyman: ‘Adieu 100 mooiste liedjes’
#94: Justice: ‘Across the universe’
#98: Akon: ‘Freedom’

Marco Borsato verslagen door een Belg. Dus een logisch vraag: is dat vaker voorgekomen? Daarop krijg je na het weekend een antwoord in een nieuwe Megaman. Inclusief alle feiten over de hits in de Single & Album Top 100, wat je van ons gewend bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten