woensdag 17 december 2008

Midweek: heftige strijd om de #1

Het ziet er naar uit dat Milow met ‘Ayo technology’ zijn #1-hit niet zal prolongeren. Er zijn namelijk twee acts die hem dat dreigen te beletten. Allereerst Marco Borsato (daar is ’t ie weer!) met ‘Dochters’. Maar de meeste kans geven wij Rita Hovink & Gerard Joling met ‘Laat me alleen’.

De strijd om de hoogste binnenkomer wordt momenteel gevoerd tussen Metallica met ‘All nightmare long’ (fysiek de sterktste) en Mariah Carey met ‘All I want for Christmas’ (dankzij de download). ‘All I want for Christmas’ is niet het enige kersnummer dat binnenkomt. Ook Band aid met ‘Do they know it’s Christmas’, Tessa met ‘Christmas eve (I‘m missing you)’ en voor het eerst Chris Rea met ‘Driving home for Christmas’.

Ter gelegenheid van de tiende editie van de Radio 2 Top 2000, zingt John Vooijs het nummer ‘Geen dag voor muziek’. En voor de Serious request actie van 3FM schreef Novastar ‘Waiting so long’.

Ook in de Album Top 100 zit er een wisseling aan te komen. Zeker is dat ‘Wit licht’ van Marco Borsato moet inleveren. Alleen wie er met de eer vandoor gaat, is nog onzeker. Momenteel maakt Enya de meeste kans met ‘And winter came …’. Maar Lionel Richie doet er alles aan om met ‘Symphonica in rosso’ terug op #1 te komen.

Onzekerheid troef dus in beide lijsten. Maar dat is dan ook wel zo leuk, want zo hoort een hitparade te zijn: onvoorspelbaar. Vrijdag weten we hoe het heeft uitgepakt, en dat lees je dan in een nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten