maandag 22 december 2008

Nieuw werk Twan Lijten even uitgesteld

Twan Lijten: Puur op het gevoel (69) *** hit op herhaling ***

‘Puur op het gevoel’ van Twan Lijten (Asten, 26 oktober 1965) stond in 2002 tien weken genoteerd met als hoogte notering #17. Normaal gesproken besteden we geen aandacht aan een hit op herhaling, tenzij er iets bijzonders mee is. Het nummer is nog steeds populair en vorig jaar werd er een videoclip bij gemaakt, die zeer populair is op YouTube. En dus werd het nummer opnieuw uitgebracht, maar nu als download, met als resultaat een 69ste plaats.

uit de hand gelopen grap

Twan kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zijn oudere broer Gerard speelt namelijk ook gitaar, maar dan meer op feesten en partijen. Zijn eerste liedje schreef Twan op 10-jarige leeftijd en eigenlijk is hij daar nooit meer mee gestopt. Twan is al jaren muzikant en maakte deel uit van de band Huygen. Maar na verloop van tijd hield hij het voor gezien met het zingen en spelen van Engelstalige popmuziek, en ging de voorkeur meer en meer uit naar nederpop. Via via kwam hij in contact met Guus Meeuwis, die hem uitdaagde om een meezinger te schrijven. Dat werd ‘Puur op het gevoel’, en toen hij het nummer aan Guus liet horen, was deze zeer enthousiast. Een platenbaas hoorde het nummer en vond dat Guus het nummer zou moeten inzingen, maar daar wilde Twan niets van weten.

Het nummer belandde op de plank en een tijdje gebeurde er niets. Twan was intussen eigenaar van muziek- en eetcafé ‘Plezanterij De schouw’ in Tilburg en als menig kroegbaas, zong ook hij wel eens een nummer in de zaak. En dat kwam onder de oren van onder andere Maurice Verschuren, in 2002 een nieuwe dj bij 3FM. Hij wilde het nummer gebruiken als tune voor zijn nachtprogramma.

Jan Vis van het gelijknamige artiestenbureau, hoorde ook van het nummer, en bracht Twan in contact met een viertal muzikanten, waaronder Ton Dijkman (drummer) en Giovanni Carminita (bassist), twee leden van de begeleidingsband van Marco Borsato. ‘Puur op het gevoel’ werd geproduceerd door Roel Jongenelen (ex-V.o.f. de kunst) en de mix werd naar een aantal radiostations gestuurd. En dat was een goede zet, want het nummer werd daar direct opgepikt en een dag later stond de telefoon niet meer stil!

Lowlands

In de zomer van 2002 deed Twan mee aan het ‘Festival van het levenslied’, en daar werd het nummer reeds meegebruld door duizenden mensen. Op woensdag 10 juli 2002 was de cd-presentatie in zijn eigen muziek en eetcafé ‘Plezanterij De schouw’. Daarnaast is hij ook nog mede-eigenaar van een uitgeverij waarvan hij de internetafdeling runt. Zijn hobby's zijn koken, lekker uit eten gaan, reizen, auto's, motorrijden, voetbal en natuurlijk muziek maken. Maar de echte klapper kwam in augustus toen hij – als toegevoegde actuele act – optrad op Lowlands!

nieuw werk

In februari 2008 meldde Twan nog een andere weg in te slaan. Samen met een aantal afgestudeerde studenten van de Rockacademie in Tilburg formeerde hij een band. De single ‘Ik kom naar huis toe’ zou de voorloper worden van een heel album dat al had moeten verschijnen. Nu ‘Puur op het gevoel’ weer een hit dreigt te worden, zal dat nieuwe werk nog wel even op zich laten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten