zondag 25 januari 2009

3x is scheepsrecht voor Nick & Simon

Nick & Simon: Vallende sterren (1) *** eerste week op #1 ***

‘Pak maar m’n hand’, de eerste #1-hit van Nick & Simon in 2007, kwam binnen op #1 en kon nog toegeschreven worden aan het feit dat het nummer het titelnummer was van de film ‘De scheepsjongens van Bontekoe’. De week daarop zakte het dan ook naar #11, in de jaarlijst stond het op #115. ‘Hoe lang?’, de tweede #1-hit, had er vorig jaar drie weken voor nodig om de eerste plaats te bereiken: 5,2,1. Daarna bleef het nummer nog vier weken in de top 10 staan. In de jaarlijst 2008 eindigde het nummer op de elfde plek.

En nu is er dan de derde #1-hit: ‘Vallende sterren’. In twee weken tijd sprint het nummer van 36 naar de eerste plaats, met een overtuigend overwicht van 23% op ‘Alles min één’ van Jeroen van der Boom. De download van ‘Vallende sterren’ stijgt van 36 naar #27, dus de winst is bijna volledig toe te schrijven aan de fysieke cd-single, die al de hele week bovenaan stond. Je krijgt dan ook waar voor je geld, want naast het titelnummer staat er het nieuwe nummer ‘Heel even’ op plus de videoclip van ‘Vallende sterren’. Het is even geleden dat een #1-hit van zover kwam. De meeste #1-hits komen vanuit de Top 5 of helemaal vanuit het niets. De laatste keer dat een #1-hit van buiten de top 10 kwam, was op 1 november 2008, toen ‘So incredible’ van Ilse DeLange van 14 naar #1 steeg. Voor een nog grotere sprong moeten we terug naar 19 mei 2007, toen ‘Blijf bij mij (dit zijn voor mij de allermooiste uren)’ van André Hazes & Gerard Joling van 43 naar #1 steeg. Het was de op één na grootste stijger naar #1. ‘Vallende sterren’ van Nick & Simon staat op de vierde plaats in het overzicht van de 25 grootste stijgers naar #1.

Nick & Simon denken aan de jongste fans

Het nieuwe album ‘Luister’ verschijnt pas over drie weken, op vrijdag 13 februari. Dus met een beetje geluk blijft ‘Vallende sterren’ tot die tijd op de eerste plaats staan. Daarmee zouden ze definitief af zijn van het imago ‘eendags #1 vliegen’ te zijn. En bovendien hebben ze dan ook aangetoond dat hun hits niet een tijdelijke hype zijn, maar blijvend. Hun fans, en dat worden er met de week meer, weten echter wel beter. Overigens kunnen de jongste fans de jongens eindelijk ook eens van dichtbij bekijken. Niet voor een paar nummers, maar een heel concert lang! Speciaal voor hen is er op zondag 10 mei, moederdag, een middagconcert georganiseerd in de Rotterdamse Ahoy. Aangeraden wordt wel om kaarten te bestellen via de Nationale theaterkassa voor zo’n € 35,--. Dat is heel wat anders dan de € 95,-- die op internet wordt gevraagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten