zondag 25 januari 2009

Dick Treesie gaat tot het gaatje

Zó dan!: Ik zie je vaag, Ina (96)

Woordspelingen zijn van alle tijden. Denk maar aan ‘Heb je al slaap, muts?’ of ‘Wil je nog koffie, Dick?’. Daar zijn boeken over volgeschreven. Maar een liedje, wij kunnen het ons niet herinneren. En dus komt Zó dan! met een nummer. Alleen met het oog op het feestseizoen, werd het een schuine woordspeling: ‘Ik zie je vaag, Ina’. Ach tegenwoordig moet alles kunnen toch en is het leuk toch? Ja toch of toch niet …

Verantwoordelijk voor dit nummertje (sorry voor de woordspeling), is Dick Treesie die al eerder hits scoorde. Als Dicky met ‘Op naar het WK!!! (ratatata)’ (#54 in 2006) en ‘Héé héé hij moet er in …’ als Dicky and friends (#63 in 2008). Het laatste nummer werd zelfs gebruikt door een sex-site. Dus wellicht dat toen wel het idee ontstond voor ‘Ik zie je vaag, Ina’.

Vorige week dinsdag, 20 januari 2009, vond de inauguratie plaats van Barack Obama als 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Speciaal daarvoor hebben Dick Treesie en Johan Vlemmix het nummer ‘Geef ons hoop Obama’ opgenomen, op de melodie van ‘Gimme hope Jo’anna’ van Eddy Grant. Eerder brachten de twee met ‘Niet links, niet rechts’ een muzikale ode aan Rita Verdonk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten