zondag 4 januari 2009

Eerste dubbelslag voor Marco Borsato

Marco Borsato: Dochters (1) *** terug op #1 / vijfde week op #1 ***
‘Kwart over zeven op zondagmorgen
Hoor ik de voordeur heel zachtjes open gaan
En val ik gerust in slaap, ze is thuis
Ik was `r veel liever op gaan halen,
maar ze had me gevraagd of ik er niet wilde gaan staan
Ze vind nu inmiddels haar weg, naar huis’

Toch een beetje vreemd als je je dochter toestaat om op zondagmorgen om kwart over 7 thuis te komen? Wij denken dat vele ouders, en dan vooral moeders, niet graag hun dochter dat zien doen. Maar ja, wat wil je. De tekst is geschreven voor Day, de dochter van John Ewbank en Vivian Ewbank-Reijs, geboren op 27 november 2004. Dus het duurt nog een tijd eer zij op zondagmorgen om kwart over 7 mag thuiskomen!


‘Dochters’ gaat natuurlijk over alle dochters, waaronder Jada Maria, de dochter van Marco & Leonie, geboren op 3 december 2002. Ook nog ver verwijderd van de uitgaansleeftijd …

En omdat het nummer over iedere dochter kan gaan, spreekt het zoveel mensen aan. Na een afwezigheid van drie weken, is ‘Dochters’ weer terug op #1, nu in de vijfde week. De download verliest langzaam terrein (#5), maar de cd-single staat nog steeds bovenaan, en doet het nummer terugstijgen naar de eerste plaats. In navolging van ‘Stop de tijd’, dat na één week terugsteeg naar de eerste plaats. ‘Wit licht’ is de minst succesvolle #1 van het gelijknamige album; dat nummer stond twee weken bovenaan, en daar bleef het bij.

Het album ‘Wit licht’ staat nog steeds op #1, nu in totaal voor de zesde week. Daarmee slaat Marco een dubbelslag. En dat is voor het eerst. Voorgaande dubbelslagen misten telkens, doordat de single (net) van de eerste plaats zakte, terwijl het album op #1 binnenkwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten