donderdag 22 januari 2009

Hitflits: Nick & Simon zien sterretjes … van geluk!

In de midweek zag het er nog naar uit dat Milow met ‘Ayo technology’ opnieuw naar #1 zou stijgen. Maar we hielden toen al een slag om de arm, want we schreven: “Of hebben Nick & Simon nog een troef achter de hand?”. Welnu, die hebben ze, want ‘Vallende sterren’ is de nieuwe #1 in de Single Top 100. Het nummer stijgt in de tweede week van 36 naar #1, waarmee de jongens hun derde #1 scoren, na ‘Pak maar m’n hand’ (in 2007) en ‘Hoe lang?’ (in 2008). Ze danken die #1 voor het overgrote deel aan de fysieke verkopen van ‘Vallende sterren’. Overigens gaat ‘Rosanne’, een oudere single van Nick & Simon op herhaling: de download daarvan loopt nog steeds goed en zorgt er voor dat het nummer binnenkomt op #64, in de 39ste week!

Kijken we nog even verder naar de top 5. ‘Alles min één’ van Jeroen van der Boom stijgt van 5 naar #2, op een afstand van 23% op ‘Vallende sterren’. ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon zakt van 1 naar #3. Dus eigenlijk is er meer sprake van een flirt. Milow valt met ‘Ayo technology’ zelfs terug naar een vierde plek, maar stijgt wel terug naar de eerste plaats van de Download Top 50. Drie plaatsen winst boeken Cidinho e Doca met ‘Rap das armas (Quintino remix)’ en komen uit op #5. De versie van Rockstarzz feat. Antoine Montana gaat op herhaling op #27, in de negende week.

Nick & Simon zijn niet de enigen die de top 10 binnenvallen. ‘Day ’n nite’ van Kid Cudi vs Crookers stijgt van 14 naar #7 en ‘Tijdmachine’ van DIO feat. Sef gaat zelfs van 17 naar #6. Hoogste binnenkomer is ook afkomstig van deze heren, want ‘Licht van de laser’ knalt binnen op een elfde plek. Het nummer is van Partysquad! en daaraan werkt naast DIO en Sef, ook Sjaak mee.

Andere opvallende binnenkomers zijn er van van Velzen met ‘On my way’ (op #16), Ilse DeLange met ‘Miracle’ (op #21), Antje Monteiro met ‘De hele nacht vrijen met jou’ (op #44), Lily Allen met ‘The fear’ (op #55), Bruce Springsteen – de man van € 1 miljoen – met ‘The wrestler’ (op #56), Kelly Clarkson met ‘My life would suck without you’ (op #62) en David Guetta & Chris Willis with Steve Angello, Seb Ingrosso (op #72).

Daarnaast komt ook deze week een schare aan ‘feesthits’ de Single Top 100 binnen, waarvan Jan van Brusselband met ‘Twee emmertjes’ het hoogst scoort: binnen op #46.

Adele blijft #1 in de Album Top 100 met haar album ‘19’, nu voor de derde week. Op #2 blijven the Cats met ‘The Cats Top 100’ en teruggestegen naar een derde plaats is ‘Incredible’ van Ilse DeLange. Net buiten de top 3, op een vierde plek, komt ‘The crying light’ van Antony & the Johnsons binnen. Al een aantal weken is het album ‘Yellow brick road’ van Sabrina Starke aan het stijgen. Deze week bereikt het in de zeventiende week de top 10, en stijgt van 15 naar #9.

Er komen nog maar weinig nieuwe albums uit en dat is ook te zien aan de Album Top 100. Buiten de hoge binnenkomst van Antony & the Johnsons op #4, komen de vier andere album vrij laag binnen. White lies met ‘To lose my life’ (op #65), Kreator met ‘Hordes of chaos’ (op #66), Julian Sas met ‘Wandering between words’ (op #79) en Charles Aznavour met ‘Duos’ (op #82). ‘Hoe zal het morgen zijn?’ van Johan Heuser heeft het net gered.

Het kan niet op voor Nick en Simon, die nu met twee nummers genoteerd staan. Daarnaast zijn er twee versies van ‘Rap das armas’. Van de 23 binnenkomers, gaan er drie op herhaling. En van die 20 echte binnenkomers komen er niet minder dan acht uit het feestcircuit. Genoeg st(u)(o)f dus voor een Megaman, die je weer na het weekend tegemoet kunt zien.

2 opmerkingen:

  1. Hallo megaman, waar is de single van Judith gebleven met Meer! ? Ik zie hem niet eens in de bubbling under of ben ik toe aan een nieuwe bril? Enne, alle respect voor het steeds weer voorzien van commentaar en achtergrondinformatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Robert,
    Met jouw bril is niets mis. De notering van 'Meer' van Judith was uitsluitend op basis van de download. Blijkbaar is de aandacht daarvoor nu te weinig voor een notering. We hadden echter wel 'meer' van het nummer verwacht. Dank voor de komplimenten. Het is een hele tour met zoveel binnenkomers, maar we doen het graag.

    BeantwoordenVerwijderen