vrijdag 16 januari 2009

Hitflits: Toverbal werkt: Jordy van Loon naar #1

Vorige week miste hij net de eerste plaats. Maar deze week lukt het hem ruimschoots. ‘Verliefdheid is een toverbal’ van Jordy van Loon stijgt naar de eerste plaats van de Single Top 100 en laat ‘Ayo technology’ van Milow het nakijken. Het verschil tussen beide nummers is 11%. ‘Dochters’ van Marco Borsato lijkt nu echt op de terugweg. Het nummer zakt naar de derde plaats, maar levert relatief ruim 1/3 in. Met zijn 15 jaar is Jordy de jongste #1 sinds Joy Gruttmann, alias Schnappi met ‘Das kleine Krokodil’ uit 2005. Joy was 4 jaar toen ze het nummer zong, en 9 toen het #1 kwam.

De hoogste binnenkomer is ‘Alles min één’ van Jeroen van der Boom op #5, waarmee hij zijn vijfde opeenvolgende top 5-hit scoort, waarvan drie de eerste plaats bereikten. Gestegen tot in de top 10 zijn ‘Nie prate nie & nie zingen nie’ van de Gebroeders Ko (van 41 naar #7) en Bertolf met ‘Another day’ (van 17 naar #10). Andere hoge binnenkomers zijn er van Kid Cudi vs Crookers met ‘Day ’n nite’ (op #14), Megahit de komende week en Dio ft. Sef met ‘Tijdmachine’ (op #17). Hoog op herhaling gaat ‘Just dance’ van Lady Gaga & Colby O’ Donis’ (op #28).

Lager, maar nog wel bij de bovenste 50, komen Nick & Simon met ‘Vallende sterren’ (op #36), Funkerman feat. Fan-I met ‘Remember’ (op #37), Oliver Twizt met ‘You’re not alone’(op #46), zijn bewerking van het gelijknamige nummer van Olive en Snow patrol met ‘Crack the shutters’ (op #49) binnen.

In het onderste deel van de Single Top 100 is het feestgedruis al los gebroken met ‘Als je mee wilt doen’ van de Sunnyboys (op #62), Rob van Daal met ‘We benne op de wereld’ (op #64), Dario met ‘Laat me leven zoals ik ben’ (op #67), Rob & John met ‘Dan zingen wij voor jou’ (op #81) en ‘Meisjes van de nacht 2009’ van DJ Martijn & DJ Elmar & DJ Edwin Roelvink (op #82).

In de Album Top 100 blijft Adele #1 met haar album ‘19’. ‘The Cats Top 100’ van the Cats knalt van 12 naar #2, maar vormt geen echte bedreiging voor Adele. En dat geldt ook voor ‘Greatest hits 25’ van Simply red op #3. Zowel in de single als albumlijst boekt Kings of Leon nieuwe hoogtepunten. De single ‘Sex on fire’ stijgt van 21 naar #16, het album ‘Only by the night’, dat tot nu toe een tiende plaats als hoogste had, stijgt naar een zesde plek en ‘Use somebody’, de tweede hitsingle, stijgt van 59 naar #33.

Hoogste binnenkomer in de Album Top 100 is de Nijmeegse de Staat met ‘Wait for evolution’ op #13. Ruim vijftig plaatsen lager, op #58, komt ‘Merriweather post pavillion’ van Animal collective binnen. Ook van de George Baker selection is een top 100 verzameling uit, en die komt binnen op #74. Saxon is de laatste echte binnenkomer met ‘Into the labyrinth’ op #83. ‘Truth be told’ van Leine heeft het net niet gered, deze staat op #104.

Jordy van Loon, de jongste debuut #1-hit sinds jaren. Dus ben je vast wel benieuwd naar die andere jonge hitmakers. Bovendien is ‘Verliefdheid’ van origine weer een Italiaans nummer: ‘Papare e papaveri’. Daarover gaat het na het weekend in een nieuwe Megaman, waarin ook alle feiten over de hits in de single en albumlijst. Een fijn Eurosonic/Noorderslag weekend gewenst in Groningen en/of via rtv en internet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten