zondag 4 januari 2009

Jetsetterz hebben opvolger al klaar liggen

Jetsetterz: Dame un beat (70)

Jetsetterz is een project van DJ Styles en DJ Jeroen Post.

Als Michael Jackson deed Jeroen Post (Woerden, 25 juni 1975), op zijn negende mee aan de miniplaybackshow. Maar voordat hij zou gaan zingen in een jongensgroep, werd Jeroen banketbakker en bakte er twee jaar lang op los. Zijn wens, zingen in een groep, werd vervuld toen een oproep kwam voor deelname aan een boyband. Samen met Charly Luske, Robin Zijlstra en Edwin van der Tolen maakte hij enig tijd deel uit van Velvet, de eerste Nederlandse boyband. Ze scoorden een hit met ‘Weg van jou’ (#72 in 1997). Naast Velvet werkte Jeroen ook nog drie dagen op de bloemenveiling in Aalsmeer.

Via Velvet kwam hij in contact met muziekzender TMF, waar hij na een screentest in 1997, vanaf 1998 fulltime aan de slag kon en bleef tot 2007. Tegenwoordig begeleidt hij nog wel nieuwe vj’s. In 1998 stond Jeroen weer in de hitparade, nu samen met een keur van artiesten als de groep Hoop doet leven, dat het gelijknamige nummer had opgenomen, waarvan de opbrengst ten bate kwam aan de slachtoffers van de orkaan Mitch. Het nummer stond vier weken genoteerd, met als hoogste plaats #84. In 2000 vormde hij met drie anderen de zang en dansgroep JPX, die met ‘Shining star’ een hit scoorden (#53). En naast al deze bezigheden is Jeroen ook nog actief als presentator en dj, zowel in de clubs als op de radio (op 100% NL met het programma ‘100%P.O.S.T.’). Voor Jeroen bestaan geen (muzikale) grenzen.

DJ Styles heeft ook een C.V., maar die is nog niet zo uitgebreid als die van Jeroen Post. Hij is geboren als Patrick Gezius in 1981 in Nederland, maar is wel van Surinaamse afkomst. Tot zijn zestiende was het alleen maar voetbal voor hem telde. Daarna koos hij voor de muziek en draaide in 1999 voor het eerst op een bootfeestje. Tussen 2000 – 2005 maakte hij uit van het team the Violatorz, dat elk weekend door Nederland reisde en optrad in diverse clubs. In 2007 begon hij samen met Emile Ratelband de Club Swing in Arnhem, waar ook DJ Jeroen Post regelmatig optreedt. Samen maakten ze als Jetsetterz het nummer ‘Dame un beat’. Mocht dat nummer niet veel verder komen, geen nood. ‘Cuba’, de opvolger ligt al klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten