zondag 4 januari 2009

Verlate kersthit van drie zusjes

Lisa, Amy & Shelley: The power of Christmas (98)

Het is niet de eerste keer dat er in de eerste hitparade van het jaar een kerstnummer staat. Sterker nog, deze week staan er nog acht (!) andere, en dat danken ze aan de download. Hier zijn ze:
#13: Mariah Carey: ‘All I want for Christmas’
#19: Wham!: ‘Last Christmas’
#32: Chris Rea: ‘Driving home for Christmas’
#45: Band aid: ‘Do they know it’s Christmas?’
#58: Tessa: ‘Christmas eve (I’m missing you)/
#59: John Lennon, Yoko One, the Plastic Ono band & the Harlem community choir: ‘Happy Xmas (war is over)’
#81: Bianca Ryan: ‘Why couldn’t it be Christmas everyday?’
#86: Grad Damen: ‘Samen in de arreslee’

The power of Christmas’ haalde net de laatste lijst van 2008, maar bleef steken in de Bubbling under, op #102. Maar deze week stijgen ze vier plaatsen, en belandden op #98 in de Single Top 100. Eigenlijk is ‘The power of Christmas’ een mini-kerstalbum. Naast het titelnummer staan er nog de volgende nummers op:
- Mashmallow world
- Twinkle twinkle little me
- Sleigh ride

De zusjes Lisa, Amy & Shelley Vol wonnen in 2007 de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival met het zelfgeschreven nummer ‘Adem in, adem uit’. Het nummer bereikte in de Europese finale de elfde plaats en kwam in de Single Top 100 tot #55. Daarna scoorden ze nog met ‘Zet ‘m op’ dat vorig jaar tot #60 kwam. Tevens verscheen vorig jaar hun debuutalbum ‘300%’ dat tot #26 kwam.

Overigens mogen de meisjes wel uitkijken, want hun Wikipedia pagina staat op de nominatie te worden verwijderd! Zij waren winnaars van de nationale finale, dat lijkt ons al genoeg reden om er een pagina aan te wijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten