zondag 4 januari 2009

Verliefdheid geen Megahit

Jordy van Loon: Verliefdheid (6)

‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon was het Serous request anthem van 2008. Op zondag 21 december maakten Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenburg dit bekend. Vervolgens maakte Armin van Buuren tijdens zijn nachtelijk verblijf in het Glazen Huis in Breda, een speciale remix.

Zowel de gewone versie als de remix zijn van 19 tot en met 24 december het meest aangevraagd, en daarmee is ‘Verliefdheid’ de #1 in de Top serious request 2008. Traditiegetrouw wordt dit nummer dan in de eerste week van het nieuwe jaar, de 3FM Megahit. Maar dit keer wordt met deze traditie gebroken: niet ‘Verliefdheid’ is de nieuwe Megahit, maar ‘Another day’ van Bertolf (#37 in de lijst).

Dankzij alle bekendheid rond Jordy van Loon in de bewuste week, is ‘Verliefdheid’ vele malen gedownload. Genoeg voor een vierde plek in de Download Top 50, waarmee het nummer van 35 naar #6 stijgt in de Single Top 100. Dus die Megahit heeft het plaatje helemaal niet nodig. Als ‘Verliefdheid’ niet verder doorstijgt (wat niet meer te verwachten is, omdat de actie al weer een aantal weken achter de rug is), blijft ‘Chelsea deggar’ van the Fratellis, het Serious request item van 2006, de grootste hit die dit gebeuren heeft voortgebracht. Het nummer behaalde op 3 februari 2007 de vierde plaats. We moeten daarbij wel aantekenen, dat in 2007 lange tijd twee nummers op de nominatie stonden om Serious request anthem te worden. Naast het nummer was ook ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse lange tijd in de race. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ‘Valerie’ toen het op één na meest aangevraagde nummer was. En tot op heden de enige #1-hit die dit gebeuren opleverde, naar de miljoenen Euros natuurlijk voor het Rode Kruis, waar het allemaal om te doen was.

Overigens doet ‘Waiting so long’, het speciaal door Novastar geschreven themanummer voor Serious request, het ook niet gek. Het nummer stijgt in de derde week van 9 naar #5, en staat dus zelfs een plaatsje hoger als het door de dj’s gekozen anthem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten