vrijdag 27 februari 2009

Hitflits: Jan Smit is André van Duin net voor

Vanavond is de eerste aflevering van de Dik voor Mekaar show van André van Duin & Ferry de Groot. ‘De balletjes van de Koningin’ van André van Duin vormt daar de opmaat naar toe, bereikte vorige week de eerste plaats, maar moet deze plaats nu al weer inleveren. Dat betekent dus dat ‘Je naam in de sterren’, de 22ste hitsingle van Jan Smit, binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. Het overwicht op ‘De balletjes van de Koningin’ is slechts 2%, en dat alleen dankzij de fysieke cd-single van ‘Je naam in de sterren’. Dat nummer gaat over de overleden vader van zijn vriendin Yolanthe Kabau van Casbergen. Het nummer is de negende #1-hit voor Jan en zijn zesde die op #1 binnenkomt, waarmee hij gelijk staat met Marco Borsato.

Dankzij de feestremix die DJ Joep & Michiel maakten van ‘Verliefdheid’, stijgt Jordy van Loon door van 9 naar #6. Nog een oude bekende in de top 10, is ‘Get on your boots’ van U2, dat in de vijfde week van 58 naar #9 stijgt. Tot deze week stond het nummer alleen genoteerd op basis van de download, en bereikte daarmee op 31 januari de vijfde plaats. Ook terug bij de bovenste tien is ‘Nie prate nie & nie zingen nie’ van de Gebroeders Ko, dat van 12 naar #10 stijgt. Op 17 januari stond het nummer een weekje op de zevende plaats genoteerd.

Op #12 komt ‘Shine’ van de Toppers, onze inzending voor het Eurovisie songfestival in mei in Moskou, binnen. Over veertien dagen verschijnen speciaal om indruk te maken in Europa, twee remixen van het nummer. Drie keer 12 = 36, en dat is precies de positie waar ‘Amigo … adios kleine vriend’ van Jannes binnenkomt. Ook bij de bovenste 50 zijn Taylor Swift met ‘Love story’ (op #42), Jim met ‘Met jou’ (op #48) en René Schuurmans met ‘Blij dat ik leef’ (op #50).

In het onderste deel komen Beyoncé met ‘Halo’ (op #65), Kyteman met ‘She blew like trumpets’ (op #68) en Addie Timmermans met ‘Rocky’ (op #89) binnen. De echte Fons, acteur/zanger Albert van Benthem, mocht het nummer niet opnemen, maar ene Fons wel, en scoort met ‘Viva Casablaca’ op #89. Albert zakt met ‘Viva, viva Casanova’ van 13 naar #26. Wouter Hamel sluit de rijen op #99 met ‘In between’.

Vandaag ligt ‘No line on the horizon’ van U2 in de winkels. Het album is meer dan 60.000 keer uitgeleverd. Platina dus en zal zeker volgende week op #1 binnenkomen. Bovendien gaan ze dit jaar weer op tournee! En dus kunnen Nick & Simon gerust een tweede week bijschrijven voor ‘Luister’ in de Album Top 100. Want ‘Joseph and the amazing technocolor dreamcoat’ van de Nederlandse cast, nieuw op #2, vormt helemaal geen bedreiging. Het verschil tussen beide albums is mmer dan 50%. En dat geldt ook voor ‘Invaders must die’ van the Prodigy, dat binnenkomt op een derde plek. Net buiten de top 10, op #11, komt ‘The hermit sessions’ van Kyteman binnen.

Onderin zien we de albums binnenkomen van Joe Bonamassa met ‘Ballad of John Henry’ (op #23), Tina Turner met ‘Platinum collection’ (op #35), Lamb of God met ‘Wrath’ (op #52), Gerard van Maasakkers met ‘Jubileum’ op #77), Alele Diane met ‘To be still’ (op #83), Julian Thomas met ’35 some months’ (op #92), Jonas brothers met ‘The 3-d concert experience’ (op #93) en Ricky Koole met ‘Harmonium live’ (op #97).

Net op het nippertje scoort Jan Smit zijn negende #1-hit, als hoogste van slechts elf binnenkomers. In de Album Top 100 zijn ook elf binnenkomers, en dat is voor de albumlijst tamelijk veel. Genoeg te doen dus voor ons, en het resultaat daarvan lees je na het weekend in een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten