zondag 1 februari 2009

Nathalie Makoma mag aan de bak

Nathalie Makoma: I won’t forget (16)

Het heeft wel even geduurd voor Nathalie Makoma (Kinshasa, Congo, 24 februari 1982). Nadat ze op 1 maart 2008 Idols-4 verloren had van Nikki Kerkhof, bleef het lange tijd stil. Eerst werd Nikki alle gelegenheid gegund om een carrière op te starten. Van haar zijn inmiddels drie singles verschenen en één album. Maar eindelijk mag ook Nathalie voor het voetlicht treden. Al in november was haar nummer ‘I won’t forget’ te horen en te zien in ‘Raymann is laat’. Toch liet de release nog lang op zich wachten, maar vorige week was het eindelijk zover, en deze week is het op #16, de één na hoogste binnenkomer.
Nathalie is niet zomaar een Idols-sterretje. Ze is al sinds haar zevende met muziek bezig. Ze is dan nog te jong om mee te doen in de gospelband Makoma van haar drie broers en twee zussen. Bovendien kan ze nog niet lezen, maar dat ze maakt in no-time goed. Vanaf haar zevende verblijft de familie in Duitsland, omdat ze na zeven jaar Rotterdam moest verlaten; het gezin kreeg geen verblijfsvergunning. Als ze veertien is, keert ze terug naar Nederland; de verblijfsvergunning wordt nu wel verleend. Inmiddels heeft de band Makoma veel succes, reist de wereld rond, brengt drie albums uit en wint in 2002 een African music award voor ‘beste gospelgroep’ van Afrika. Nathalie, inmiddels begonnen met een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg, stopt daarmee, omdat de studie niet meer valt te combineren met de optredens. Toch stopt ze ook daarmee en vertrekt in 2004 naar Groot-Brittannië en belandt in Ierland waar ze computerondersteuning geeft. Na drie jaar keert ze terug naar Nederland en neemt een baan in de ICT.

wel Idols of geen Idols

Het bloed blijft echter kriebelen, want eigenlijk wil ze niets liever dan zangeres worden. Meedoen aan een talentenjacht ziet ze niet zitten, omdat ze naar eigen zeggen niet voldoet aan het ideaal van een lange, blonde en slanke popster. Haar nichtje denkt daar anders over en geeft haar op voor Idols-4. We weten inmiddels hoe dat afgelopen is. Ondanks haar verlies krijgt Nathalie in navolging van winnares Nikki, een platencontract bij Sony BMG, waarbij ‘I won’t forget’ is uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten