maandag 9 februari 2009

Polen coveren Nederlandse dansklassieker

M25: Better off alone (46)

In 1998 bracht Alice Deejay (=Judith Pronk) het nummer ‘Better off alone’ uit. Het nummer flopte en werd een jaar later opnieuw uitgebracht, als DJ Jurgen. Nu lukte het wel, en kwam tot een achtste plaats. Daarna scoorde Alice Deejay nog hits, eerst met DJ Jurgen, en later onder haar eigen naam.

‘Better off alone’ is altijd populair gebleven en dus is het niet vreemd dat anno 2009 er weer een andere versie van is. Dit keer is het Poolse duo Roman Kowalski en Csaba Bernacki, die zich M25 noemen. Ze zijn vernoemd naar de gelijknamige club in Warschau, waar de twee elkaar zo’n drie jaar geleden voor het eerst troffen. Beide waren al actief in de muziek, maar sinds hun ontmoeting richten ze zich nog voornamelijk op dansmuziek. Op een dag mondde hun samenwerking uit in de cover van ‘Better off alone’. Daar kregen ze veel positieve reacties op, waarna er nog een aantal nieuwe club mixen werden gemaakt en uitgebracht.

M25 is een club in Warschau in Polen. De naam lijkt geïnspireerd te zijn op de ‘summer of love’ van 1989 in Groot-Brittannië. In dat jaar ontstond de eerste generatie ravers in de buurt van de M25 autoweg. Het was de tijd van de illegale houseparties. Lijkt, want in werkelijkheid verwijst M25 naar het adres van de club: Minska 25. Dat is het hart van de dans en cultuurscène in Warschau.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Megaman, dit is een hartstikke Nederlands product. Leuke gimmick bedacht, maar ha maar ff snuffelen, anders help ik je wel een handje -;).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sander,
    We hadden wel het vermoeden dat het niet helemaal snor zat. Er was namelijk niets te vinden over de twee 'Polen'. Vanwege de tijd hebben we toen dit stukje geplaatst. Een volgende keer zullen we een slag om de arm houden. We vernemen graag waar we de juiste informatie kunnen vinden. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga ff checken of ik het mag verraden -;). Maar ik vind het wel een hele originele mix !

    BeantwoordenVerwijderen