zondag 8 maart 2009

Downloadrecord al weer verbroken

Flo rida feat. Ke$ha: Right round (89)

Nog maar twee weken geleden boekten Eminem feat. Dr. Dré & 50 cent in Amerika een downloadrecord met het nummer ‘Crack a bottle’. De track werd in één week 412.000 keer gedownload. De afgelopen week werd dit record verbrijzeld door ‘Right round’ van Flo rida feat. Ke$ha. Die track werd 663.603 keer gedownload, meer dan 200.000 keer het oude record van ‘Crack a bottle’! Daarnaast kwam ‘Right round’ afgelopen zondag binnen op de eerste plaats van de Britse hitparade. We weten dat in ieder geval één persoon hier heel erg blij mee zal zijn: Peter ‘Pete’ Burns, zanger van Dead or alive. ‘Right round’ is namelijk gebaseerd op hun #4-hit uit 1985: ‘You spin me round (like a record)’, geschreven door diezelfde Pete Burns.

Right round’ wordt nu gecoverd door Flo rida feat. Ke$ha. Flo rida kennen we nog van ‘Low’ feat. T-Pain (#55 in 2008). ‘Right round’ is afkomstig van het tweede album ‘R.o.o.t.s.’ van Flo rida, wiens echte naam Tramar Dillard luidt. Ke$ha is een nieuwe ster. Ze is niet alleen zangeres maar ook componist. Volledig heet ze Kesha Sebert, geboren in 1987 in Nashville. Tegenwoordig woont en werkt ze in Los Angeles, Californië. Je zou haar kunnen kennen, want ze was te zien in de videoclip ‘I kissed a girl’ van Katy Perry. Daarnaast zingt ze mee op ‘Lace and leather’ van Britney Spears. ‘Right round’ met Flo rida is dus even een uitstapje voor Ke$ha, die druk bezig is met haar eigen album, samen met Dr. Luke en Max Martin.

In de Britse hitparade kreeg ‘You spin me round (like a record)’ drie keer een notering. In maart 1985 bereikte het nummer, na zeventien weken, de eerste plaats. Het was destijds de eerste #1 voor het producertrio Stock, Aitken & Waterman. In 2003 kwam de remix tot #23. Maar drie jaar geleden, in 2006, bereikte een nieuwe remix, de ‘Youthquake version’ de vijfde plek. Peter Burns, die dat jaar vijfde werd in het tv-programma ‘Celebrity big brother’, had geen enkel goed woord over voor die versie. ‘Het is als of je op je 46ste een schooluniform draagt’, volledig uit de tijd dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten