donderdag 23 april 2009

Hitflits: Nederland valt voor Adele

In januari en februari was Adele vlak bij een #1-positie met ‘To make you feel my love’, maar telkens haalde ze het net niet. Vorige week steeg het nummer terug de top 10 in, van 16 naar #7. De concerten in Amsterdam en Groningen en het optreden bij Paul de Leeuw gaven het nummer het laatste zetje en deze week stijgt het in de 22ste week naar de eerste plaats van de Single Top 100. Hiermee breekt ze het record van Treble met ‘Ramaganana’ uit 2004 dat 18 weken nodig had om de eerste plaats te bereiken.

En wederom gaat een #1 van Nick & Simon in de tweede week hard onderuit. In 2007 zakte ‘Pak maar m’n hand’ naar de elfde plaats. ‘De dag dat alles beter is’ valt iets minder hard, naar #10 namelijk. Volendam zorgt echter voor nieuwe aanvoer. Want de 3j’s zijn op #8 de hoogste binnenkomer met ‘Bevlogen als vogels’. Twee nummers zijn tot in de top 10 gestegen. ‘Beggin’’ van Madcon, wordt na bijna twee jaar eindelijk een echte hit, en stijgt in de zesde week van 15 naar #5. Tiziano feat. Kelly Rowland doen het sneller: zij bereiken de top 10 al in de tweede week; ‘Breathe gentle’ stijgt van 22 naar 7.

Elf binnenkomers zijn er deze week. Hier volgen de resterende tien:
#19 Eminem: ‘We made you’
#51 Django Wagner & the Rosenberg trio ‘Kali’
#58 Paul & Fritz Kalkbrenner ‘Sky and sand’
#64 Savanna ‘Niet voorbij’
#73 Green day ‘Know your enemy’
#82 Voutlooz ‘Waar ik ga’
#84 Dance 2 trance ‘Power of American natives’. Het origineel uit 1993 bereikte destijds de de derde plaats.
#92 Captain Jack ‘Turkish bazar’
#95 Franz Ferdinand: ‘No you girls’
#98 Antje Monteiro: ‘Je kent me’

Ook in de Album Top 100 heeft Adele de leiding genomen. Haar album ‘19’ stijgt opnieuw, nu voor de vierde keer, naar de eerste plaats en staat nu in totaal voor de zesde week op #1. Het overwicht op de #2, ‘Best of’ van Krezip is enorm: bijna 50%. ‘April’ van Bløf, de #1 van de afgelopen twee weken, zakt naar de derde plaats. Wel is het album sinds afgelopen donderdag de goudgrens gepasseerd.

Van de acht binnenkomers, is Depeche mode met ‘Sounds of the universe’ op #7 de hoogste. Het is hun beste notering; ‘Playing the angel’ kwam in 2005 tot #11. Vlak buiten de top 10, op #13, staat ‘Passie’ van Ruth Jacott.

Onderin zien we nog de albums van Jiggy Dje met ‘De ark de triompf’ (#32), the Sheer met ‘Here and now and long before’, Lucky Fonz III met ‘A family like yours’ (#50), Laura Izibor met ‘Let the truth be told’ (#61), Lacuna coil met ‘Shallow live’ (#76) en
Anne Soldaat met ‘In another life’ (#81).

Een dubbelhit voor Adele, een #1 die er 22 weken overdoet en ook nog een cover (van Bob Dylan). Dat levert genoeg voer op voor een nieuwe Megaman. Tesamen met de feiten over alle binnenkomers kun je die weer na het weekend verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten