vrijdag 17 april 2009

Hitflits: Vierde #1 voor Nick en Simon; ‘Fuck me’ grootste hit voor Lily Allen

Deze dag kan niet meer stuk voor Nick & Simon, want met een ruim verschil van 21% op ‘Poker face’ van Lady Gaga, is het ze weer gelukt. Met ‘De dag dat alles beter is’ scoren ze hun vierde #1-hit in de Single Top 100. Wederom doen ze dat bijna alleen met hun fysieke cd-single, die allemaal extra’s bevat, zoals live opnames. Het is de tweede keer dat een single van hen vanuit het niets de eerste plaats bereikt; ‘Pak maar m’n hand’ uit 2007, ging ‘De dag dat alles beter is’ voor.

‘Beautiful goodbye’s’ van Krezip zakt van 2 naar #5, waarmee de kans op een eerste plaats definitief lijkt te zijn verkeken. Daar tussenin, gestegen van 17 naar #3, staat ‘Shine (new wave extended club remix)’ van de Toppers. Vier week geleden knalde het nummer van 30 naar #2.

En van 11 naar #4 gaat ‘Fuck you’ van Lily Allen, waarmee ze haar grootste hit scoort. ‘Smile’ kwam in 2006 niet verder dan #19 en ‘The fear’ haar voorlaatste hit bleef in januari op #40 steken. Overigens staat dat nummer nog steeds genoteerd en zakt in de dertiende week van 55 naar #64. Terug in de top 10 zijn Adele met ‘Make you feel my love’ (van 16 naar #7 en morgen – zaterdag – met haar nieuwe single bij Mooi! Weer de Leeuw) en DJ Jean met ‘Play that beat’ (van 32 naar #8).

Anno 2009 is daar eindelijk het succes voor ‘Beggin’’ van Madcon. Het nummer is al zo’n twee jaar oud. Bijna een jaar geleden stond het nummer al drie weken genoteerd met als hoogste plaats #62. Vorige week ging het op herhaling op #41 en deze week schiet het door naar de 15de plaats. Zo zie je maar, aanhouder wint! Nog drie sprinters: ‘Boom boom pow’ van Black eyed peas (van 40 naar #16) en ‘Ik ben Rachid’ van Rachid (van 64 naar #19). En de grootste: ‘L.o.v.e.’ van Tessa dat in de derde week van 100 naar #21 stijgt.

Een andere hoge binnenkomer is ‘Breathe gentle’ van Tiziano Ferro feat. Kelly Rowland op #22. Beide hebben een #1-hit op hun naam staan, dus dat belooft nog wat nu ze samen een plaatje hebben gemaakt. Via kinderzender Nickelodeon scoren twee ex-Idols en een vriendin een hit met ‘Want ik heb wat ik wou’. En laten ze nou ook nog zo heten: Hit! dus. Met de Nederlandstalige versie van ‘Hot ’n cold’ van Katy Perry komen Aäron, Alice en Floor binnen op #41.

In 1994 scoorde de Amerikaanse zangeres Kristine W(eitz) een dancehit met ‘Feel what you want’ (bij ons #5). Het nummer is altijd veelgevraagd en er zijn ook diverse remixen van uitgebracht. Een maxi met vier remixen komt deze week de Single Top 100 binnen op #63. En dankzij zijn bekenheid in het NCRV-programma ‘Man bijt hond’ mocht Lammert Grofsmid een singletje opnemen. Gekozen werd voor een Nederlandse bewerking van ‘Schei-wi-dei-wi-du’ van het Oostenrijkse gezelschap die Mayrhofner. Lammert zijn versie ‘Schei wi dei’ debuteert op #89.

Slechts negen echte binnenkomers zijn er deze week. Vijf ken je inmiddels, hier volgen de resterende vier:
#50: Peter Gelderblom: ‘Lost’
#75: DJ José: ‘Like that’
#83: Asino vs DJ Jean: ‘The bomb’
#84: Lucien Foort: ‘Shake your bump’

In de Album Top 100 blijft Bløf voor de tweede week de bovenste beste. Hun album ‘April’ heeft een flink overwicht van bijna 55% op ‘No line on the horizon’ van U2. Adele maakt de top 3 vol met haar album ‘19’ dat zakt van #2.

Het album was al vanaf maart te downloaden via zijn eigen site, maar is nu overal verkrijgbaar. ‘Lotusflow3r/Elixer/Mplsound’ van Prince, 3 cd’s: zo’n 30 nummers, ruim 2 uur lang komt binnen op #23. De single ‘You don’t know’ doet het in de heruitgave beter dan eerst; het nummer stijgt deze week naar #20. Maar Milow is al weer met andere dingen bezig getuige zijn nieuwe album ‘Milow’ op #27. Na de hitsingle ‘Right round’ van Flo rida feat. Ke$ha, komen de twee nu met een heel album ‘R.o.o.t.s.’, binnen op #69. En na een afwezigheid van vier jaar is Rosemary’s sons terug met het album ‘Home sweet home’ op #78. Ook nieuw werk is er van John Mayer met ‘John Mayer’ op #99.

Na het weekend meer over de drie albums van Prince en natuurlijk alle feitjes achter de hits in een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten