zondag 19 april 2009

Kristine W: niet met remixen bezig

Kristine W.: Feel what you want (Bingo player remixes) (63)

Deze week scoort Kristine W. haar dertiende clubhit in de lijsten van het Amerikaanse blad Billboard met ‘Love is the look’. Of dat nummer het hier ooit zal halen, is de vraag. Zeker nu we te maken hebben met de zoveelste remix van ‘Feel what you want’, dit keer gemaakt door Maarten Hoogstraten & Paul Baumer, oftewel de Bingo players. Zij scoorden eerder al bescheiden met ‘Touch me’, Bingo players vs Chocolate puma (#73) en ‘Chop’, Bingo players (#78), beide in 2008. ‘Feel what you want (Bingo player remixes)’ komt binnen op #63, dus er zit weer vooruitgang in voor de jongens.

jazz

Krstine W. werd geboren op 3 juni 1963 in Pasco, Washington als Kristine Weitz. Als model sleepte ze de titel Miss Washington 1981 in de wacht. Voordat haar zangtalenten ontdekt werden, trad ze met haar eigen band Kristine and the sting op in Las Vegas. Nadat ze een platencontract met RCA records tekende, ging ze met Roland ‘Rollo (Faithless)’ Armstrong aan de slag. Dat resulteerde onder andere in de single ‘Feel what you want’, dat in 1994 bij ons tot #5 kwam. Er volgden nog twee hitsingles: ‘One more try’ (#16) en ‘Land of the living’ (#21), beide in 1996. En toen was de hitkoek op, althans bij ons. In Amerika scoorde ze de ene na de andere clubhit en bracht ze diverse albums uit. Voordat ze in 2000 aan haar derde album begon, voerde ze twee jaar lang een gevecht tegen leukemie. Dit jaar bracht Kristine zelfs twee albums uit: een dance album (‘The power of music’) en een jazzgetint album (‘Straight up with a twist’). Voor ons zal ze echter altijd wel de zangeres blijven van ‘Feel what you want’, al dan niet in de remix.

Overigens stond ‘Feel what you want’ nog maar kort geleden ook al in de Single Top 100. Partysquad! nam het nummer ‘Licht van de laser’ (#11), op de melodie van ‘Feel what you want’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten