maandag 6 april 2009

Lady Gaga met een week vertraging op #1

Lady Gaga: Poker face (1) *** eerste week op #1 ***

‘Just dance’ stijgt in de 22ste week van 17 naar #6. De hoogste plek was #4 op 14 en 21 februari. Maar deze week lukt het Lady Gaga al in de vijfde week met ‘Poker face’, de opvolger van ‘Just dance’, om de eerste plaats te bereiken. Eigenlijk had het nummer vorige week al naar #1 moeten stijgen, maar door een actie van GeenStijl (zie ook onder #74), werd dit even een weekje uitgesteld. En als Lange Frans & Baas B met ‘Dit was het land van’, Nick & Simon met ‘De dag dat alles beter is’ en U2 met ‘Magnificent’, geen roet in het eten gooien, zal ze daar nog wel een aantal weken blijven staan.

Madonna achterna

Stefani Joanne Angelina Germanotta (Yonkers (New York), 20 maart 1986) is de eerste vrouw die de eerste plaats haalt sinds ‘So incredible’ van Ilse DeLange op 1 november 2008. De laatste keer dat een zangeres uit Amerika bovenaan stond was een half jaar eerder. Op 17 mei 2008 steeg ‘4 minutes (to save the world)’ van Madonna feat. Justin Timberlake terug naar de eerste plaats. Lady Gaga wordt nog wel eens de nieuwe Madonna genoemd. Onzin natuurlijk, want er is maar één Madonna, netzo goed als er maar één Lady Gaga is.

internationaal succes Nederland is niet het eerste land waar Lady Gaga een #1-hit scoort. ‘Just dance’ bereikte de eerste plaats van de hitparades in Amerika, Canada, Ierland en Groot-Brittannië. ‘Poker face’ doet het nog beter, want het nummer heeft al in zeventien landen de eerste plaats bereikt. Wereldwijd zijn er al meer dan 2,5 miljoen stuks verkocht van ‘Poker face’. In de Britse hitparade staat het nummer voor de derde week bovenaan en nog altijd alleen dankzij de download. De fysieke cd-single wordt daar de komende week uitgebracht, dus het nummer zal daar nog wel even op #1 blijven staan. En sinds deze week staat haar album ‘Fame’ nu ook op de eerste plaats van de Britse albumlijst, waarmee ze dus een dubbelhit scoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten