zondag 3 mei 2009

Bob Sinclar scoort het beste met anderen

Bob Sinclar feat. Hendogg, Master Gee & Wonder Mike from the original Sugerhill gang: Lala song (21)

Sinds de Franse dj/producer Bob Sinclar niet meer alleen plaatjes maakt, is het hem voor de wind gegaan. Voor die tijd kwam hij met zijn drie hits niet hoger dan #79; dat was met ‘Kiss my eyes’ in 2003. Vanaf 2005 scoorde hij vier top 10-hits. ‘Love generation’, dat hij maakte met Goleo VI feat. Gary ‘Nesta’ Pine, kwam het hoogst: #3. Alleen met ‘Rock this party’, opgenomen met Cutee-B feat. Dollarman & Big Ali & Makedah, liep het minder goed af; het plaatje kwam niet verder dan #69. Met ‘Lala song’, binnen op #21, en afkomstig van zijn album ‘Born in 69’ dat op 11 mei verschijnt, verloopt het beter. Hij riep dan ook de hulp in van drie rappers, waaronder twee die wereldberoemd waren in de jaren ’80.

nieuw leven voor Sugar hill gang

De drie rappers zijn Master Gee (=Guy O’Brien), Wonder Mike (=Michael Anthony Wright) en Hendogg (=Henry Williams). De eerste twee zijn oude bekenden, want ze maakten deel uit van de originele Sugar hill gang, die in 1980 met ‘Rapper’s delight’ de eerste raphit (#2) scoorden. Alleen het derde lid Big Bank Hank, (=Henry Jackson) doet niet mee op ‘Lala song’. Na 1999 verlieten de Master Gee en Wonder Mike het Sugar hill records label en gingen verder met Hendogg en DJ T. Dynasty als the Original Sugar hill gang.

Maar daar blijft het niet bij, want ‘Rapper’s delight’ viert dit jaar het dertigjarig jubileum. Dat wordt groots gevierd met de ‘Suger hill gang’s rapper delight 30th anniversary world tour’ met niet alleen the original Sugar hill gang inclusief het nieuwe lid Hendogg, maar ook een groot aantal hip-hop artiesten, zoals Kanye West, Jay-Z en LL Cool J. Daarnaast komt er een nieuw album van the Suger hill gang met daarop ‘Rapper’s delight 2009’, waaraan meegewerkt werd door ondermeer Dizzee Rascal, Snoop Dogg en Kid Rock. Tenslotte volgt er nog een documentaire over the Sugar hill gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten