maandag 11 mei 2009

Michelle komt op voor lesbiennes

Michelle: Boobs ’n brains (93)

Aanstaande dinsdag, 13 mei, is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Moskou. Twee dagen later is de tweede halve finale en dan zijn onze Toppers als laatste aan zet om met het nummer ‘Shine’, een plaatsje bij de eerste tien te bemachtigen. Mocht hen dat lukken, Dan mogen ze meedoen aan de finale op zaterdagavond. Het is echter nog maar de vraag of ze meedoen aan de finale. Want Gordon verklaarde dit weekend: “Als Rusland aanstaande zaterdag, 16 mei, een protest van homo’s in Moskou met geweld neerslaat, treedt ik niet op en vlieg onmiddellijk terug naar Nederland”. De andere Toppers, Jeroen van der Boom en René Froger, hebben verklaard de situatie af te wachten.

Acht jaar geleden waren er nog geen halve finales en kon Michelle ons land gewoon vertegenwoordigen in Kopenhagen met het liedje ‘Out on my own’. Michelle eindigde op een gedeelde achttiende plaats, de single kwam stukken hoger, #10. Door de lage
klassering moest Nederland een jaar bank zitten.

nuchter

Michelle heeft destijds niet geleden onder het verlies. Toen ze terugkwam op Schiphol was haar nuchtere reactie: “Er zullen mensen zijn die me dat kwalijk nemen en mensen die dat niet doen. Ik maak me er niet druk om.” Na het songfestival heeft Michelle Courtens (Venray, 3 augustus 1981), eerst haar conservatoriumstudie afgemaakt. Vervolgens heeft ze een eigen band gevormd met haar broer Jasper op drums. Daarnaast is ze ook nog zangeres en celliste in de band Einsteinbarbie. En tenslotte is ze op 16 september 2006 getrouwd met haar vriendin Carlijn.

voor vrouwen Eerder dit jaar werd Michelle door de stichting Femfusion gevraagd om een nummer te schrijven voor de Femme 2009 award. De stichting is een platform voor lesbiennes en heeft een zoektocht georganiseerd naar het gezicht voor lesbisch en biseksueel Nederland, zeg maar een lesbisch rolmodel. Op 25 april werden de veertien kandidaten bekend en kreeg Michelle het eerste exemplaar uitgereikt van haar single ‘Boobs ’n brains’ uit de handen van Minister Plasterk. Op 30 mei vindt de halve finale plaats in RASA te Utrecht, dus je kunt nog stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten