maandag 1 juni 2009

DJ en zanger bundelen krachten

Oohchic: Let the whole world love (32) *** hoogste eersteweeks ***

Niet een in elkaar gezet groepje is Oohchic. DJ Diva La-Ona en DJ/zanger Johnny Kelvin vormen geheel op eigen initiatief het duo Oohchic. In 2006 werkten de twee voor het eerst samen tijdens ‘Symphonica in rosso’ van Marco Borsato in het Gelre dome in Arnhem. DJ Diva La-Ona verzorgde daar het openingsnummer, dat mede geproduceerd was door Johnny Kelvin. Vervolgens begonnen de twee de Back2Back act: LipFunk en in 2007 startten ze in Amsterdam hun eigen entertainmentorganisatie Goodwill & Sounds BV. Vorig jaar openden ze hun tweede kantoor in … Shanghai. En dit jaar komen de twee met hun eigen act, Oohchic.

DJ Diva La-Ona, wiens echte naam Oonagh Struwer luidt, geboren in Haarlem op 18 februari 1971, was al vroeg met muziek bezig. Als achtjarige draaide ze haar favoriete jazzplaten voor haar ouders die afkomstig zijn uit India. Vervolgens leerde ze piano en conga spelen. Toch koos ze niet voor een muziekstudie, maar voor de studie communicatiewetenschap, waarin ze doctorandus is. De muziek bleef echter kriebelen en uiteindelijk stond ze plaatjes te draaien in een strandtent. In 2003 werd ze winnares van de Movida Corona dj-wedstrijd. Ze heeft een zendingsdrang om muziek over te brengen op anderen, en dat doet ze nu al zo’n zeven jaar.

zanger bij toeval

Johnny Kelvin zou je nog kunnen kennen van de #4-hit ‘Love come home’ van DJ Jean uit 2000, waarop hij de zang deed. Johnny Kelvin Jean-Baptiste werd geboren op 28 december 1968 op Aruba. Op zijn elfde verhuisde Johnny met zijn oma naar Nederland en startte een danscarrière. Bij toeval werd hij zanger, toen tijdens een dansoptreden de muziek uitviel en hij, om het feest te redden, de microfoon pakte en een stuk begon te zingen. Het zingen heeft hij dan ook van zijn vader, Lloyd Jean-Baptiste, de eerste gekleurde artiest die optrad in het Amsterdamse Lido. Johnny hield het niet alleen bij het zingen, maar ging daarnaast ook dj-en en werd daarmee de eerste zingende dj. Twee keer stond hij op de Love parade in Berlijn. Hij zong en draaide op diverse zomerfestivals in binnen en buitenland met gerenommeerde dj’s als Pete Tong en David Guetta. Sinds 2006 werkt hij samen met DJ Diva La-Ona, waarmee hij de single ‘Let the whole world love’ opnam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten