dinsdag 16 juni 2009

Kathleen zingt nu echt voor kinderen

Katleeen & Soweto gospel choir: Zumba yade (76)

Op 23 maart 2009 maakte Kathelijne Elisabeth Maria (Kathleen) Aerts (Geel, 18 juni 1978), bekend te willen stoppen met haar aandeel in K3, waarmee ze in ons land 22 hits scoorde, waaronder twee #1-hits. Kathleen gaf te kennen na ruim tien jaar, een solocarrière te ambiëren. Twee dagen later maakte Studio 100 bekend een zoektocht te organiseren naar de nieuwe K3 onder de titel ‘K2 zoekt K3’. De zoektocht is dit najaar te zien op VTM en SBS6. afscheidsliedje

In april zat Kathleen voor Unicef in Zuid-Afrika en bezocht een schooltje in Kaapstad en een weeshuis in Soweto. Daar werd tevens de clip opgenomen van haar single ‘Zumba yade’, dat in het teken staat van de twintigste verjaardag van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. De opbrengst van het nummer gaat dan ook voor een deel naar Unicef. Slim als men is, staat op de cd-single tevens het afscheidsliedje ‘Voor Karen en Kristel’ en natuurlijk de videoclip van ‘Zumba Yade’. Dat nummer is niet haar eerste solosingle. In 1998, dus voor K3, nam Kathleen als Cath, het nummer ‘My love won’t let you down’ op. Het nummer een #18-hit voor de Belgische zangeres Nathalie in 1983, flopte echter genadeloos. Eind deze maand treedt Kathleen voor het laatst op met de andere K’s, Kristel en Karen.

gospelkoor

Het Soweto gospel choir bestaat sinds november 2002 en is opgericht door de dirigenten Beverly Bryer en David Mulovhedzi. De bedoeling: het verspreiden van het unieke en spirituele geluid van de Afrikaanse gospelmuziek. Het koor is 52 man/vrouw groot, zingt in zes van de elf officiële Zuid-Afrikaanse talen en heeft voor de groten der aarde opgetreden, waaronder in 2003 voor Nelson Mandela. In datzelfde jaar hebben ze de stichting ‘Nkosi’s Haven Vukani’ opgericht, dat aids wezen ondersteunt. Vorig jaar toerde het koor door Europa en trad in diverse stadions op. Zo stonden ze in juni 2008 in Duitsland in het voorprogramma van de Red hot chili peppers. Naast de vele onderscheidingen, prijken twee Grammy awards. Eentje in 2007 voor het album ‘Blessed’ en eentje in 2008 voor ‘African spirit’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten