dinsdag 23 juni 2009

Lisa evenaart Raffaëla

Lisa: Halleluja (1) *** zesde week op #1 ***

Voor de Single Top 100 worden uitsluitend de fysiek singleverkopen en downloads geteld, die beide even zwaar tellen. Dit in tegenstelling tot andere lijsten waarin airplay (het aantal keren op radio en tv) en het internetgebruik zwaarder tellen dan de (fysieke) verkopen. De (fysieke) verkopen zorgen er voor dat ‘Halleluja’ van Lisa voor de zesde week op #1 staat. De voorsprong op de #2, deze week ‘Beggin’’, de voormalige #1 van Madcon, is iets afgenomen van 63 naar 58%. Een tv-optreden op vrijdag in een speciaal programma van Unicef, heeft er mede voor gezorgd dat ‘Halleluja’ nog maar weinig aan kracht verloren heeft.

Het is al weer even geleden dat een single zolang bovenaan de Single Top 100 stond. De voorlaatste keer was begin voorjaar toen ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse het ook zes weken volhield. Toevallig genoeg hield de #1 daarvoor, ‘Don’t stop the music’ van Rihanna, het ook zes weken vol. Alleen deed Rihanna dat wel in twee sessies, eentje van twee en eentje van vier weken. Met de zes weken voor ‘Halleluja’ staat Lisa nu op dezelfde hoogte als Idols-winnares Raffaëla, die in 2006 ook zes weken op #1 stond met ‘Right here right now (my heart belongs to me)’. De volgende Idols-winnaar die Lisa kan kloppen, is Jamai met ‘Step right up’, die in 2003 zeven weken bovenaan stond. Het moet gek lopen dat Lisa dat aantal niet gaat halen, Volgende week meer daarover!

Nog steeds, ook voor de zesde week inmiddels, staat ‘Halleluja’ van Jeff Buckley in de Single Top 100. Het nummer zakt deze week van 68 naar #83.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten