dinsdag 30 juni 2009

Sophie komt met twee albums

Freemasons feat. Sophie Ellis-Bextor: Heartbreak (make me a dancer) (85)

Na Amanda Wilson (twee keer), Siedah Garrett, Bailey Tzuke en Katherine Ellis, helpt het Britse Freemasons (= Russell Small en James Wiltshire), dit keer Sophie Ellis-Bextor aan een hit. Samen met deze op en top Britse zangeres, namen ze ‘Heartbreak (make me a dancer)’ op, dat voor de heren hun zesde en voor Sophie de achtste notering is. Het nummer is de voorloper van het tweede Freemasons album ‘Shakedown 2’, dat deze week verschijnt.

Sophie Michelle Ellis-Bextor (Middelsex, 10 april 1979) schitterde vooral op ‘Groovejet (If this ain’t love)’ (#13 in 2000) van Spiller en ‘Murder on the dancefloor’, solo (#7 in 2002). Daarna werden de hits kleiner met twee jaar geleden, een voorlopig dieptepunt voor ‘Catch you’: #84. ‘Heartbreak (make me a dancer)’ moet daar verandering in aanbrengen. En gezien de reacties gaat dat ook wel gebeuren, ook al komt het nummer slechts binnen op #85.

Of het nummer ook op ‘Another love’, haar vierde soloalbum komt, dat deze zomer verschijnt, is nog niet zeker. Want naast het gewone album, verschijnt er dit jaar ook nog een greatest hits, met een aantal nieuwe nummers. Zeker is dat op haar nieuwe album een nummer komt over de stalker die ze lange tijd had en haar ’s nachts diverse sms-jes stuurde. De opvolger van ‘Heartbreak (make me a dancer)’ wordt het nummer ‘Just can’t fight this feeling’, dat ze opnam met Junior Caldera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten