zondag 26 juli 2009

Caro Emerald zingt liedje bestemd voor Japanse act

Caro Emerald: Back it up (83)

Sinds ‘Back it up’ te horen was op AT5, de Amsterdamse zender, regent het telefoontjes over het liedje en de zangeres, Caro Emerald. Het verhaal van ‘Back it up’ begon twee jaar geleden toen Caro Emerald benaderd werd om een demo in te zingen. Het liedje was geschreven door drie Nederlandse producers en de Canadees Vince Degiorgio voor een Japanse act. Ondanks de enthousiaste reacties op de demo, werd er niets mee gedaan en bleef het nummer op de plank liggen.

Vorig jaar kreeg Caro de gelegenheid om het nummer live te zingen op AT5. Dat lokte zoveel reacties uit, dat ze daarop samen met een vriendin die bij de zender werkte, een videoclip maakte. Deze belandde op YouTube en toen kwamen de reacties uit de hele wereld. Uiteindelijk kreeg Caro een interessante aanbieding van een Engels management bureau. Daarnaast werd ze ook nog benaderd door een Amerikaanse productiemaatschappij, die het nummer graag wilde gebruiken in de film ‘Dare’, die begin dit jaar in Amerika in première ging. Gevolg, nog meer enthousiaste reacties. En met nog maar één nummer op zak, vertrok ze naar Toronto om daar samen met Vince Degiorgio te werken aan tien nieuwe liedjes, geïnspireerd op films en muziek uit de jaren ’40 en ’50. Ook werden er in Amsterdam nummers geschreven. Het album ligt dus al klaar en zal in het najaar worden uitgebracht. Caro Emerald is geboren als Caroline van der Leeuw in Amsterdam op 26 april 1981. Ze studeerde jazz en zang aan het Conservatorium daar. Van diverse bandjes was ze leadzangeres, waaronder de Philharmonic funk foundation en Coffee deluxe. Caro is één van de zes zangeressen van les Elles, een close harmony groep uit Amsterdam. Daarnaast doet ze regelmatig de achtergrondzang onder andere bij het Kinderen voor kinderen songfestival. En tenslotte geeft ze zangles aan de zangschool van Babette Labeij, vocal coach bij X-factor en dirigente van Kinderen voor kinderen. Caro besteed veel tijd aan het arrangeren en de uitvoering van haar arrangementen.

1 opmerking:

  1. Helemaal terecht dat ze gaat doorbreken. Geweldig nummer, en leuke eerste videoclip. Ben benieuwd wat ze in de toekomst gaat brengen met haar aparte doch erg leuke vrolijke muziekstijl.

    BeantwoordenVerwijderen