zondag 26 juli 2009

Jim wordt dj

Jim: Dat ben jij (titelsong ‘Suske en Wiske en de Texas rakkers’) (72)

Sinds afgelopen donderdag, 23 juli 2009, draait de animatiefilm ‘ Suske en Wiske en de Texas rakkers ’ in de bioscopen. De film is gebaseerd op het stripverhaal ‘De Texasrakkers’ van de Vlaming Willy Vandersteen uit 1959. Willy liet zich inspireren door het van origine Amerikaanse hoorspel ‘Tales of the Texas Rangers’, dat werd uitgezonden in de jaren 1950-1952 op de radiozender US NBC. Naderhand werd er een tv-serie van gemaakt die tussen 1955 – 1957 op de Amerikaanse tv was te zien. In de Nederlandse versie van de animatiefilm worden de stemmen ondermeer vertolkt door Frank Lammers, Jeroen van Koningsbrugge, Jennifer Hofman en Jeroen van der Boom. Gelijktijdig met de film is ook een Nederlandstalig computerspel verschenen. Als de film een succes wordt, dan zal ‘De kleppende klipper’ verfilmd worden. In totaal staan er dertien Suske en Wiske verhalen op de nominatie om verfilmd te worden.

De titelsong ‘Dat ben jij’ is geschreven door Han Kooreneef en wordt gezongen door Jim Bakkum. Het is de tweede keer dat Jim een nummer zingt van een film. In 2006 nam hij ‘Dapper en sterk’ op, dat het themanummer was van de animatiefilm ‘Asterix en de Vikingen’. Jim kwam er mee tot de tiende plaats. Het zou mooi zijn als hem dat ook lukt met ‘Dat ben jij’, want het is ook nog eens zijn tiende notering!

dj

Eerder dit jaar heeft Jim de stem ingesproken van Sunshine Barry, voor de animatiefilm ‘Sunshine Barry en de Discowormen’. Afgelopen zondag, 26 juli, vond daarvan in Utopolis in Almere de première plaats. Aanstaande zaterdag, 1 augustus, is Jim te gast in het ‘TROS Muziekcafé’, dat live wordt uitgezonden op Radio 2, tussen 4 – 6 uur. En nog deze zomer zal hij voor 100%NL een radioprogramma presenteren. Kan hij zijn eigen plaatjes draaien! Daarna is het tijd voor de repetities voor de musical ‘Hairspray’, waarin Jim de hoofdrol speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten