zondag 19 juli 2009

Lisa behoort tot de drie beste zangeressen aller tijden met de meeste weken op #1

Lisa: Halleluja (1) *** tiende week op #1 ***

Al vier weken wordt er geknaagd aan de #1-positie van ‘Halleluja’ door Lisa. En al die weken is het een en dezelfde act, Pitbull met ‘I know you want me (calle ocho)’. Maar de afgelopen week leek het er even op dat een andere act de eerste plaats van haar zou overnemen. Drie dagen lang stond ‘Zumba yade’ van Kathleen & Soweto gospel choir bovenaan de voorlopige Single Top 100. Pas op donderdag heroverde Lisa de eerste plaats en blijft daarmee de best verkochte single en download in Nederland, 4% voor op Pitbull. De verhouding digitaal – fysiek is echter drastisch omgeslagen, in het voordeel van de download. Vorige week was deze nog fifty – fifty, deze week 80 – 20, oftewel op elke 100 exemplaren van ‘Halleluja’ gingen er slechts zo’n 20 over de toonbank en werden er 80 digitaal verkocht. Die fysieke daling heeft alles te maken met de vakanties in Nederland. Dan zakt de verkoop van cd-singles altijd in.

beste drie zangeressen aller tijden qua weken op #1

Tien weken staat ‘Halleluja’ van Lisa op de eerste plaats van de Single Top 100. Daarmee behoort zij tot de top 3 van zangeressen die ook tien weken of meer op de eerste plaats stonden. De andere twee zijn Shakira met ‘Whenever wherever’ (10 weken in 2002) en ‘My heart will go on’ van Céline Dion (11 weken in 1997). De echte volhouders, meer dan 11 weken, zijn allemaal mannen. We hebben ze allemaal op een rijtje gezet in het overzicht van de langst genoteerde #1-hits van Tien weken en meer. We zijn benieuwd of Lisa volgende week Céline Dion zal evenaren of dat de Pitbull alsnog met de winst wegloopt. Of toch nog iemand anders …

Vandaag, maandag 20 juli 2009, maakte platenmaatschappij Sony Music bekend, dat er van 'Halleluja' nu meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Daarvan is 40% verkocht in de winkels op cd-single en 60% gedownload via internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten