zondag 19 juli 2009

Megaman bij week 29 – 18 juli 2009

Welkom bij de Megaman, waarin Lisa vanaf nu tot de drie beste zangeressen behoort met de meeste weken op #1, Gregor Salto zich ook aan de ‘Lambada’ waagt, er leven na de Havenzangers is voor Willem Mulder, Michel Cleis heel veel van Columbiaanse muziek houdt, Corry Konings 40 jaar in het vak zit en Marlous drie keer editie deed voor Idols. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Michael Jackson

Sinds zijn dood, nu meer dan drie weken geleden, zijn er wereldwijd meer dan 9 miljoen albums van Michael verkocht, waarvan in de Verenigde Staten van Amerika alleen al zo’n 2,5 miljoen. Hoe hoog de teller in ons land staat is niet bekend. Wel dat het om enkele tienduizenden gaat. En dan hebben we het alleen over de legale verkopen. De legale downloads beslaan slechts 15% van het totaal. Dat betekent dat er op elke 7 exemplaren van Michael Jackson die gedownload worden, er slechts 1 legaal is! De populairste download is ‘Triller’ (14% legaal), een goede tweede is ‘Billie Jean’ (20% legaal). Voor de derde week beheerst Michael Jackson de hitlijsten nog steeds. In de Single Top 100 neemt zijn aandeel af met 6 noteringen, maar er blijven er altijd nog 33 over. Van die 33 zijn er nog slechts 5 die winst boeken, waarvan ‘Will you be there’ de grootste winst boekt, van 25 naar #14. Het grootste verlies is er voor ‘Off the wall’ dat een val maakt van 31 plaatsen, van 44 naar #75. En van de drie top 10-noteringen vorige week, is alleen ‘Billie Jean’ nog over, gezakt van 3 naar #4.

Maar er is ook goed nieuws, want in de Album Top 100 blijft het aantal noteringen van Michael op 4, met opnieuw een eerste plaats voor ‘King of Pop – the Dutch collection’. Wel levert ‘Thriller’ 7 plaatsen in en belandt op een achttiende plek.

Om een beeld te krijgen hoe verkoop van de singles en albums van Michael Jackson zich dagelijks verloopt, hebben we deze noteringen op een rijtje gezet in het trendoverzicht.

In de Back catalog Top 50, met oudere albums, komen nog drie albums binnen, waarmee het totaal op 17 uitkomt. Voor de tweede week is de volledige top 10 gevuld met Michael Jackson albums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten