zondag 26 juli 2009

Red! kon zelf geen keuze maken

Red!: Conga (42)

Over twee weken, op vrijdag 14 augustus 2009, gaat de tweede editie van de SBS6 talentenjacht ‘Popstars’ van start. Niet minder dan 6603 kandidaten hebben zich aangemeld voor de audities, waarvan het merendeel alleen meedoet om op tv te komen. Winnaar van de eerste editie in 2008 werd de groep Red! van Brandi Russell, Steffie Zoontjes en Déon Léon, dat een #1-hit scoorde met ‘Step into the ligtht’. Doordat de fysieke cd-single niet direct werd uitgebracht, maar pas in februari, verloor het nummer de aandacht en zakte snel weg. Al in januari zou het trio de studio induiken voor de opname van de opvolger. Dat werd in mei het nummer ‘Guilty’, dat echter geen notering kreeg. En het werd stil rond Red! Tot een paar weken geleden toen de luisteraars van ‘Ruud de Wild’ op Q-Music, mochten stemmen over de volgende single van Red! Op basis van een a cappella gezongen stukje van ‘Summernigt city’ van Abba, ‘Walking on sunshine’ van Katrina & the waves en ‘Conga’ van de Miami sound machine, kon gekozen worden. Uiteindelijk gingen op vrijdag 3 juli 46% van de stemmen naar ‘Conga!’, in 1986 een #2-hit voor de Miami sound machine. Nog geen tien dagen later was het nummer ingezongen en was er een videoclip bijgemaakt, wat toch doet vermoeden dat de verkiezing een wassen neus was en alleen is gedaan voor de publiciteit. Het schijnt zelfs dat volgens het contract dat Red! heeft getekend, ze bij elkaar moeten blijven tot de winnaar van Popstars II bekend is. In januari werd echter bekend dat ze een contract voor 5 jaar hebben gesloten met Warner music.

Red! is niet de eerste die het nummer ‘Conga!’ onder handen neemt. Twee jaar geleden scoorde de Vlaamse Sandy Boets, oftewel Xandee er al een hit mee: #66.

wel uit elkaar

Bij elkaar blijven geldt niet voor Brandi Russell en haar man Michel. Want afgelopen weekend maakte ze bekend van hem te gaan scheiden. Brandi, geboren in Kentucky in de Verenigde Staten van Amerika, kwam een paar jaar geleden naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Nog geen zes weken geleden verhuisde ze nog voor het werk van haar echtgenoot van Valkenswaard naar Tilburg. Maar dat heeft uiteindelijk niets uitgehaald. Brandi en Michel hebben samen een dochtertje, Simone.

leven na Popstars – the rivals

De voorloper van Popstars heette ‘Popstars – the rivals’, waarin het ging om de strijd tussen een jongens en meisjesgroep. Winnaar werd eind 2004 Men2Be met ‘Bigger than that’ dat binnenkwam op de eerste plaats van de Single Top 100. Tweede werden de meiden van Raffish met ‘Plaything’, die de week daarop alsnog de eerste plaats van de jongens afpakten. In februari 2006 was, na drie singles en een album, de koek op. Eva Simons, één van de vijf zangeressen, had de groep al een half jaar eerder verlaten om een eigen carrière op te zetten. Onlangs nam ze het liedje ‘Silly boy’ op en via via belandde het op YouTube. Daar dachten de meeste mensen dat het ging om een nieuw nummer van Lady Gaga feat. Rihanna! Betere reclame kun je niet wensen! Afgelopen week kon Eva dan ook een wereldwijde platendeal sluiten met EMI Music! Zo zie je maar, er is leven na het verliezen van een wedstrijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten