woensdag 1 juli 2009

Tussenstand: Lisa belaagt door Pitbull en Michael Jackson

Het is woensdag, 1 juli 2009. Op basis van de Trendlijsten (voorheen midweek) van GfK Dutch Charts, de samensteller van de hitparades, die vandaag zijn samengesteld, staat Michael Jackson met niet minder dan 26 nummers genoteerd. En naast zijn solosingles krijgen ook nog drie singles die hij opnam met zijn broers (als the Jackson 5 en the Jacksons) een notering in de voorlopige Single Top 100, met als hoogste momenteel ‘I want you back’ van the Jackson 5 op #30.

Alle 29 singles staan bij de bovenste 55 en dat zal aanstaande vrijdag, als de definitieve lijsten bekend worden, waarschijnlijk niet anders zijn. Van de top 10 nu, zijn zes noteringen afkomstig van Michael, met ‘Billie Jean’ op de derde plaats. Daarmee staat het nummer al één plaatsje hoger als in 1983 toen de single een vierde plaats bereikte. En wellicht komt het nummer nog hoger. Maar dat hangt dan af van zowel Lisa (‘Halleluja’ nu nog #1) als Pitbull (‘I know you want me (calle ocho)’, op #2).

In tegenstelling tot de Singlelijst waarin Michael het alleen moet hebben van downloads, zijn het in de Albumlijst voornamelijk de fysieke albums die een notering krijgen. Twee van de drie betreffen oudjes: ‘King op Pop – the Dutch collection’ en ‘Thriller 25th anniversary edition’. De derde, ‘The collection’, is een verzameling met vijf van zijn albums, en stond al gepland voor deze week. Alle drie staan ze nu bij de bovenste 14.

Ondanks de gekte rond Michael Jackson, zal het hem waarschijnlijk niet lukken om met één van de albums de eerste plaats te bereiken. Gewoon omdat er bijna geen album meer te koop is. Pas vrijdag hoopt platenmaatschappij Sony Music de tekorten weer wat aangevuld te hebben. En dus verwachten we dat ‘Best of’ van Krezip nog een weekje de Albumlijst zal aanvoeren.

Met nog twee dagen te gaan zal de run op Michael Jackson albums en downloads niet minder worden. En dus is de kans groot dat Michael nog meer noteringen in de Single Top 100 krijgt. Bovendien maakt ‘Billie Jean’ nog kans om op #1 te komen. Hoe het uitpakt, lees je vrijdag in een nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten