maandag 3 augustus 2009

Wil de echte Sim(m)ons opstaan?

Fio featuring Simmons: Can’t let you go (44)

Fio, Ronald Ron Fiolet uit Ridderkerk, kennen we inmiddels van zijn project Shrink, waarmee hij de hit ‘White world bright world’ scoorde als the Shrink featuring Branko (#58 in 2004) en zijn eigen hit, ‘Gimme your love’ (#39 in 2007). Daarnaast heeft hij sinds 2006, zijn eigen platenlabel Hero music. Op ‘Can’t let you go’ krijgt hij hulp van een doorgewinterde zangeres: Ingrid Simons, die echter als uitvoerende van ‘Can’t let you go’, een m extra krijgt: Simmons.

Ingrid Simons, geboren als Inge Severijnse op 17 november 1963 in Paramaribo, is zo’n twee jaar ouder dan Ronald. Op 8-jarige leeftijd besloot zij dat zingen haar toekomst moest gaan bepalen. Door met verschillende bandjes op te treden deed zij veel allround ervaring op, zowel als lead-en backingvocal. Ingrid is een veelgevraagd (achtergrond) zangeres. Sinds 1988 maakt ze deel uit van de Jody’s singers en is ze op menig album te horen, waaronder diverse albums van Jan Smit. Recentelijk werkte ze mee aan de albums ‘Hart en ziel’ van Danny de Munk en ‘Passie’ van Ruth Jacott.

Ingrid scoorde hits als deel van Say when en Ebonique. Solo boekte ze in 1990-1991 succes als B.B.Queen, met vier hits waarvan een #5-hit voor ‘Blueshouse’. Ze was de stem op ‘Rainbow to the sky’ van DJ Paul Elstak (#3 in 1995) en op ‘No time 2 waste’, de eerste hit van T spoon in 1994 (#10). Eva Simons, voormalig zangeres van Raffish, en solo met ‘Silly boy’, is de dochter van Ingrid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten