vrijdag 18 september 2009

Hitflits: Damaru & Jan Smit pakken Anouk terug

Heeft ze na twaalf jaar eindelijk haar eerst #1-hit te pakken, is het na één week al weer voorbij! Inderdaad, ‘Three days in a row’ van Anouk is alweer gezakt. Hoewel ze de bestverkochte download heeft, blijft de fysieke cd-single van ‘Three days in a row’ ver achter bij ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit, dat voor de derde keer naar #1 stijgt in de Single Top 100. Vorige week moesten ze Anouk even voor laten gaan, maar deze week pakken ze haar flink terug: het verschil tussen beide nummers is 16%. De winst is mede te danken aan het optreden in ‘Lieve Paul’ van afgelopen zondag, waar de twee een gouden en platina single mochten ontvangen.

Voormalig Topper Gerard Joling blijft met ‘Engel van mijn hart’ op een derde plaats en huidig Topper, Jeroen van der Boom stijgt met ‘Dat weet je’ door naar een vierde plaats. Nieuw bij de bovenste tien is ‘Other side of me’ van Van Velzen, dat van 12 naar #8 stijgt. Het is na ‘When summer end’ (#6 in 2008) en ‘Lovesong’ (#9 in mei van dit jaar), zijn derde top 10-hit. Daarnaast boekt Madonna een winst van acht plaatsen ‘Celebration’ stijgt terug van 17 naar #9. Het is echter niet de download die daarvoor zorgt (deze zakt namelijk naar #18), maar ook hier is het de fysieke single die voor de winst zorgt.

De zomer loopt ten einde, maar we kunnen nog genieten van een mooie nazomer, zeker dit weekend. En langzaam druppelen de zomerhits uit andere regio’s binnen. Deze week is de beurt aan een nummer dat al een hit was in onder andere Bulgarije en Griekenland. ‘Stereo love’ van de Roemeen Edward Maya en de Russische Vika Jigulina is op een zestiende plaats de hoogste eersteweeks. Het nummer is één van de elf echte binnenkomers deze week.

Van de resterende tien noemen wij Acda en de Munnik en Eva Simons. ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’, binnen op #55, is de 23ste hit voor Acda en de Munnik en de eerste na ‘Heel veel lieve mensen’ dat begin vorig jaar niet verder kwam dan de 61ste plaats. ‘Ik blijf jouw leven lang bij mij’ is de voorloper van het album ‘Jouw leven lang bij mij’ dat begin oktober verschijnt. En dan ‘Silly boy’. Op internet werd lange tijd gedacht dat het om een nieuw nummer van Lady Gaga of Rihanna ging. Maar niets is minder waar, ‘Silly boy’, nieuw op #79, is van onze eigen Eva Simons, voorheen zangeres van Raffish.

En dan het restant:

#64 – Fao feat. Chuckie: ‘Let the bass kick in miami bitch’
#76 – Beyoncé: ‘Radio’ (voor de derde keer dat ook de tweede track een hit wordt)
#82 - Guus Meeuwis: ‘Ik ook van jou’ (aanstaande maandag bij Giel)
#83 - Laurent Wolf & Johnny Cash: ‘Walk the line’
#89 - Sean Kingston: ‘Fire burning’
#92 – The Ian Carey project: ‘Get shaky’
#98 - John de Bever: ‘Mensen kijken en wijzen’
#100-de meiden uit Leiden: ‘Tot de morgen weer komt’

Ook Whitney Houston heeft maar één week van haar eerste plaats kunnen genieten in de Album Top 100. Haar album ‘I look to you’ zakt in de tweede week naar de zesde plaats en verliest maar liefst meer dan 80%! Verantwoordelijk daarvoor zijn: Muse met ‘The resistance’ (op #1), Moke met ‘The long and dangerous sea’ (op #2), ‘Get lucky’ van Mark Knopfler (op #3), allen eersteweeks. Maar ook ‘Live in Ahoy’ van Ilse DeLange (gezakt van 2 naar #4). En Porcupine tree met ‘The incident’, dat binnenkomt op #5. ‘Na drie top 4-noteringen,‘Absolution’ (#2 in 2003), ‘Black holes & revelations’ (#2 in 2006) en ‘Haarp’ (#4 in 2008), is het eindelijk raak voor Muse met ‘The resistance’.

De Album Top 100 wordt flink opgeschut, want buiten de vier albums die nieuw binnenkomen in de top 10, zijn er nog zeventien andere nieuwe albums:
#12 – Jay-Z: ‘The blueprint vol. 3’ (#1 in Amerika, zijn elfde daar, evenveel als Elvis Presley, acht minder dan the Beatles)
#16 – Alquin: ‘Sailor & sinners’
#21 – David Gray: ‘Draw the line’
#22 – Megadeth: ‘Endgame’
#29 – Postman: ‘Postman’
#30 – Nelly Furtado: ‘Mi plan’
#35 – Tribute to the Catsband: ‘Time’
#40 – Demis Roussos: ‘Demis Roussos Top 100’
#51 – Jordin Sparks : ‘Battlefield’
#64 – the Beatles : ‘Help’ #68 – Kinderen voor kinderen: ‘Lachen is gezond’ (de 30ste editie)
#71 – Manu Chao: ‘Baionarena’
#75 – Feelies: ‘Crazy rhythms’
#79 – Griet Wiersma: ‘Lit my foar jim sjonge’
#86 – the Beatles : ‘A hard days night’
#89 – the Beatles : ‘Please please me’
#92 – Pixie Lot: ‘Turn it up’

En nu ben je helemaal b(l)ij! Voor dit moment, want na het zonnige weekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar. Daarin staan we ook stil bij het 30-jarig jubileum van Kinderen voor kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten