maandag 21 september 2009

Voor Eva Simons is er leven na Raffish

Eva Simons: Silly boy (79)

Als je uit een familie komt, waarin je opa een bekende accordeonspeler is en je moeder op menig album te horen is als achtergrondzangeres, dan kan het bijna niet anders, of je wordt er door aangestoken. Dat overkwam Eva Simons (Amsterdam, 17 maart 1985), wiens grootvader Johnny Meijer was en moeder Ingrid Simons deel uitmaakte van Say when, Ebonique en op albums van Danny de Munk en Ruth Jacott te horen is. Daarnaast is haar moeder ook nog eens de zangeres op ‘Rainbow in the sky’ van DJ Paul Elstak en ‘No time 2 waste’, de eerste hit van T spoon. Haar voorliefde voor muziek zorgde er voor dat Eva een hekel aan school kreeg, omdat ze daar maar één uurtje per week met muziek bezig mocht zijn. En dus besloot ze op haar zestiende zich aan te melden voor het Conservatorium van Amsterdam. Daar kon ze de hele dag bezig zijn met muziek. Ze studeerde Wereldmuziek, schoof op naar jazz, pop en studeerde op haar 23ste af. Intussen was ze zich al aan het bekwamen als achtergrondzangeres en het inzingen van reclamespotjes. In 2004 deed ze mee aan Popstars – the rivals, waarbij ze in de meidengroep Raffish belandde. Begin 2005 scoorde de groep een #1-hit met ‘Plaything’. Na het eerste album verlaat Eva in de zomer van dat jaar de groep.

Eva gaat verder met zingen en begint ook met het schrijven van nummers voor anderen. Vorig jaar komt ze tijdens een opname in contact met de Nederlandse producer Tearce ‘Kizzo’ Keaz. Ze vertelt hem dat ze bezig is met het schrijven van nummers. Daarop besluiten de twee samen te gaan werken. In augustus 2008 komt Kizzo met een beat en benadert de Britse componist Mike Hamilton, die met de titel ‘Silly boy’ komt. Als ook componist John Person er bij gehaald wordt, is ‘Silly boy’ eind 2008 af.

boos

Begin dit jaar duikt Eva op als achtergrondzangeres bij ‘X-factor’ en ‘Dancing with the stars’. In mei circuleert ‘Silly boy’ ineens op YouTube. Het nummer is er op gezet door LadyGagaMex, een fanclub van Lady Gaga. Die denken dat het om een nummer gaat van Rihanna feat. Lady Gaga. ‘Silly boy’ zou over Chris Brown gaan, de ex van Rihanna. Eva hoort dat haar nummer op YouTube staat en in eerste instantie is ze kwaad, want wie durft er aan haar nummer te komen??! Maar als ze hoort dat meer dan vier miljoen mensen het nummer beluisteren en dat er heel veel positieve reacties opkomen, slaat haar houding om. Ze ziet in dat zoveel ongevraagde publiciteit ook voordelig kan werken. Samen met Tearce gaat ze de boer op langs platenmaatschappijen en binnen korte tijd hapt Wall Boomers toe en wordt een clip gemaakt.

De afgelopen week moest ze voor promotie naar Londen en Berlijn. Want ‘Silly boy’ komt in twintig landen uit. Na Nederland volgen Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika en dan de rest van het vasteland van Europa. Groot-Brittannië is op 12 oktober aan de beurt. Na Esmee Denters is er weer een Nederlandse zangeres die groots doorbreekt. Volgend jaar komt Eva met een heel album.

1 opmerking:

  1. Volgens mij was haar moeder de vaste zangeres voor DJ Paul Elstak... want ze zit ook in Luv u More... en zat net de clip te kijken, en... volgens mij doet Eva zelfs mee in die video clip... Kijk maar even, dan zie je het zelf.

    BeantwoordenVerwijderen