maandag 14 september 2009

Zangeres sloeg platendeal af

Deadmau5 & Kaskade: I remember (44)

‘I remember’ is een project van een Canadees en twee Amerikanen. De Canadees is Joel Zimmerman (Niagara falls, Ontario, 5 januari 1981), die zich Deadmau5 noemt. Het idee voor de naam ontstond toen een echte muis zijn computer insloop, toen hij deze even open had. Aangezien Dead Mouse een te lange login naam was, korte hij het in tot Deadmau5. Al sinds jonge leeftijd is Joel met computers en muziek maken op computers bezig. In 2007 werd hij zowel door Armin van Buuren als Tiësto uitgeroepen tot producer van het jaar.

De eerste Amerikaan is Ryan Raddon (Chicago, Illinois, 1972), in de dansscène beter bekend als DJ Kaskade. Tijdens een studie aan de universiteit van Utah, begon hij een muziekwinkel ‘Mechanized records’. In 2000 verhuisde hij naar San Francisco, waar hij aan het werk kwam bij het platenlabel OM records. Een jaar later bracht hij op het label ‘What I say’ uit. Daarna had hij een aantal hits in de Amerikaanse dancelijsten. OM records heeft hij inmiddels verlaten voor Ultra records. ‘I remember’ is niet de eerste samenwerking met Deadmau5; vorig jaar scoorden de twee een Amerikaanse dancehit met ‘Move for me’.

geen deal nodig

En last but not least, de tweede Amerikaan die meewerkte aan ‘I remember’. Dat is zangeres Halen Gibby. Halen is altijd al met muziek bezig. Op haar tiende trad ze al op voor menigten van 20.000 mensen. Negentien was ze toen ze haar eerste liedjes opnam. Platenmaatschappij Warner brothers hoorde daar wel wat in en bood haar een contract aan als zanger/componist. Dat sloeg ze echter af, omdat ze haar eigen muziekkoers wilde volgen. Sinds 2001 maakt ze samen liedjes met de producer Finn Bjarnson. Vier jaar later startten de twee samen met Ryan Raddon/Kaskade het project ‘Summer of space’, dat in 2007 het gelijknamige album opleverde. In datzelfde jaar tourde ze met Kaskade door Japan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten