zondag 18 oktober 2009

Crookers komen met eigen nummer

Crookers featuring Kardinal Offishall and Carla-Marie: Put your hands on me (85)

Begin dit jaar zorgden de Italiaanse Crookers met hun remix van Day ’n nite er voor dat Kid Cudi een #4-hit scoorde. De Crookers, Andrea Fratangelo (Phra) en Francesco Barbaglia (Bot), hebben dit keer zelf een nummer gemaakt: ‘Put your hands on me’, en krijgen daarbij hulp van Kardinal Offishall & Carla-Marie. Het nummer is de voorloper van het album ‘Tons of friends’ van Crookers, dat in januari 2010 verschijnt en waaraan onder andere ook Kelis, Soulwax, Pitbull en Róisín Murphy meewerken.

Kardinal Offishall is geen onbekende, want eerder dit jaar had hij een hit met ‘Beautiful’ van Akon (#24). Kardinal is geboren als Jason D. Harrow in Scarborough, Ontario, Canada en opgevoed door een Jamaicaans immigranten echtpaar. Op zijn achtste begon hij met rappen en op zijn twaalfde stond hij voor het eerst op het podium tijdens een bezoek dat Nelson Mandela bracht aan Toronto. In 1993 veranderde Jason zijn naam in Kardinal Offishall, vernoemd naar de gelijknamige monnik, geïnspireerd door de Franse politicus, kardinaal Richelieu, die bekend staat als dé hervormer van de Franse staat in de zeventiende eeuw.

Alleen Carla-Marie is een nieuwe ster op ‘Put your hands on me’. Hoewel nieuw. Carla Marie Williams maakt deel uit van het schrijverscollectief Xenomania, dat hits schrijft voor onder anderen Kylie Minogue, Gabriella Cilmi, Sugababes en Girls aloud. Zelf werkte ze mee aan ‘Tangled up’ en ‘Out of control’, twee albums van Girls aloud en ‘The boy does nothing’ van Alesha Dixon. Daarnaast is Carla-Marie te horen op ‘The way I used to be’ van the Pet shop boys.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten