maandag 12 oktober 2009

Tweede leven voor K3

K3: MaMaSé! (5) *** hoogste eersteweeks ***

Na de finale van de zoektocht ‘K2 naar K3’ op zaterdag 3 oktober 2009, was de nieuwe single ‘MaMaSé!’ direct te downloaden. Het nummer veroverde direct de eerste plaats en staat daar nog steeds. Hoe kan het dan dat ‘MaMaSé!’ slechts binnenkomt op een vijfde plaats? Dat heeft twee oorzaken: in de eerste plaats is het nummer alleen te downloaden via Itunes, wat niet voldoende is voor een eerste plaats. En daarnaast is de cd-single pas vanaf maandag 12 oktober te koop. En daar gaan de meeste fans van K3 toch wel voor. Dus die #1 komt nog wel, alleen dan een weekje later. Dat geldt dan vast ook voor Vlaanderen, waar het nummer op een derde plaats binnenkomt. De nieuwe #1 daar is zeer verrassend, de 3FM Megahit van deze week, ‘Papillon’ van Editors!!

Ruim een half jaar geleden, op 23 maart, maakte Kathelijne Elisabeth Maria (Kathleen) Aerts bekend, na zo’n tien jaar met K3 te willen stoppen. Zij wilde een solocarrière beginnen, en meer tijd besteden aan haar familie en haar boerderij.

Vervolgens organiseerde Studio 100 in samenwerking met de Vlaamse VTM en het Nederlandse SBS6 een zoektocht naar de nieuwe K3. Op 23 augustus startte de zoektocht waarvoor 3500 mensen zich hadden aangemeld, waaronder een paar mannen! Na een afvalrace bleven er uiteindelijk drie over: de Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck, en de Nederlandse Madelon van der Poel en Josje Huisman. In een spannende finale op 3 oktober viel eerst Madelon af en daarna ook Noa. De keuze voor Josje werd niet bepaald door een sms-oproep, maar door een vakjury en Kristel en Karen, de twee overgebleven K3-zangeressen zelf.

Sinds 3 oktober 2009 maakt de blonde Josje Huisman (Steenwijkerwold, 12 februari 1986) dus deel uit van K3. In Steenwijk volgde ze balletdansen. Op haar veertiende verhuisde ze naar Meppel. Vorig jaar studeerde ze af aan de Dansacademie Lucia Marthas in Groningen en trad ze op als achtergronddanseres bij de concerten van de Toppers in de Amsterdam ArenA. Amsterdam is ook haar huidige woonplaats, waar ze een musicalopleiding volgde. Maar daar zal ze de komende tijd weinig zijn. Op zondag 4 oktober, een dag na de finale, stond ze al in een Belgische studio voor het inzingen van nummers voor de cd, die op 23 oktober in de winkels moet liggen. En afgelopen zaterdag, 10 oktober, was de première van de nieuwe K3-show in de Elisabethzaal in Antwerpen. Daarbij leek het wel of de kinderen Kathleen al weer lang zijn vergeten, want Josje werd met open armen ontvangen. Voor Josje is het een droom die uitkomt: “Drie shows per dag geven is wel zwaar, maar telkens als ik denk dat ik ga instorten, krijg ik ineens een nieuwe scheut energie, dankzij Karen en Kristel, én de fans!” Ze zal wel moeten, want er staan niet minder dan 80 voorstellingen in Vlaanderen en Nederland op haar programma. Bovendien hebben de andere K3-dames zich nog voor twee jaar verbonden aan Studio 100.

geen heimwee

En Kathleen, hoe kijkt zij tegen het nieuwe K3-lid aan? “Alle drie de kandidaten zijn evengoed. Josje past goed in K3, ze is een waardige opvolgster, ik kan rustig vertrekken”. Kathleen heeft geen heimwee, de beslissing om met K3 te gaan stoppen nam ze een jaar geleden al. Niet geheel toevallig presenteerde ze de afgelopen week het boek ‘Kathleen – mijn leven als K1’, waarin alle mooie en droevige momenten uit haar 31-jarige leven de revue passeren. Kathleen: “Ik heb het geschreven omdat iedereen erom vroeg. Maar het is ook een beetje voor mezelf, om mijn afscheid van K3 te verwerken en écht aan mijn nieuwe leven te kunnen beginnen. Ik ben er erg trots op”. Eind november komt Kathleen met het album ‘Kathleen in symfonie’, waarvan ‘Samen zijn’ op single uitkomt. In juni van dit jaar scoorde ze samen met het Soweto gospel choir en het nummer ‘Zumba yade’ een #3-hit. Een deel van de opbrengst van het nummer ging naar Unicef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten