zondag 8 november 2009

Bouke is Elvis Presley

Bouke: Wearin’ that love on hook (23) *** hoogste eersteweeks ***

Zingen doet Bouke Scholten uit Emmen al z’n hele leven. Met uitzondering van ‘Merry christmas everybody’, zijn eerste hit in 2005, is dat voornamelijk in het Nederlands. Het leverde hem tot nu toe negen hits op, waarvan ‘Geef me de kracht’ het hoogste kwam: #22 in 2007. In juli en augustus deed Bouke mee aan de zoektocht ‘Waar is Elvis’ van RTL4. Zo’n 40 Elvis Presley kenners hadden zich daarvoor opgegeven. Vijf weken lang werden Elvis nummers gezongen en werden de deelnemers getest op hun kennis van de zanger. Op 28 augustus bereikte Bouke de finale en moest hij het opnemen tegen de achttienjarige Piek van der Kaaden uit Hillegom. Samen zongen ze het nummer ‘My way’. Het publiek in de studio bepaalde door te SMS-en de winnaar. Dat werd Bouke, met 65% van de stemmen.

Naar aanleiding van zijn overwinning ontstond er veel vraag naar een Engelstalige single. En dus werd de Elvis catalogus doorgespit. Daarbij stuiten ze op een minder bekend nummer, ‘Wearin’ that loved on look’, afkomstig van het 34ste album ‘From Elvis in Memphis’ uit 1969. Dus nam Bouke dit op en werd er een clip bijgeschoten. Begin januari wordt Bouke zijn vierde album verwacht. Gezien het succes met deze Elvis-cover, valt te verwachten dat er meer Elvis (achtige) nummers op zullen komen.

musical

Afgelopen donderdag, 5 november, is in de Meerpaal in Dronten, de feelgoodmusical ‘All shook up - Love me tender’ in première gegaan. De cast van de musical wordt gevormd door Brigitte Heitzer, René van Kooten, Fred Butter, Tommie Christiaan, Gemma van Eck, Erica Young, Cinthia de Neef en Harry Slinger. Ze zingen de 25 grootste hits van Elvis Presley, in een vertaling van Jan Rot. Van 13 april tot en met 2 mei doet de cast Koninklijk Carré in Amsterdam aan en dan zal Bouke daar zijn Elvis hit zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten