zaterdag 21 november 2009

Hitflits: B-yentl een jaar genoteerd

Voor de zesde week voert ‘MaMaSé!’ van K3 de Single Top 100 aan. Daarmee zijn ze de eerste Belgische act die het zes weken op #1 volhoudt. De vraag is nu, wie zal de nieuwe #1 worden? ‘No surrender’ van Kane stijgt van #7 naar #2, waarmee zij de meeste kans lijken te maken. Voor het eerst in weken is ook het relatieve verschil tussen de #1 en #2, verkleind tot minder dan 30%, dus de kracht van ‘MaMaSé!’ neemt nu echt af. De download zakt zelfs van 6 naar #22 in de Download Top 50! De impact van ‘MaMaSé!’ neemt mede af, door het gelijknamige album dat sinds donderdag te koop is, en op #60 binnenkomt van de Album Top 100 (zie onder).

Twee andere hoge binnenkomers vorige week, moeten deze week een beetje inleveren. ‘Times are changing’ van Di-rect zakt van 2 naar #3 en ‘Het masker’ van Nick & Simon verliest twee plaatsen en komt uit op een vijfde plek. Daar tussenin blijft ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge op #4 staan.

2009 is zonder meer een succesvol jaar voor Lady Gaga, ‘Bad romance’, de hoogste eersteweeks op #16, is haar zesde hit dit jaar. Toch bereikten maar twee daarvan de top 10: ‘Just dance’ (#4) en ‘Poker face’ (#1). Wellicht zit er voor ‘Bad romance’ weer meer in dan de twee voorgaande hits, want die kwamen niet hoger dan #27.



Deze week gaan er geen hits op herhaling, maar zijn er alleen eersteweeks noteringen, veertien in totaal. Binnen de bovenste 50 zijn dat naast ‘Bad romance’ van Lady Gaga, nog Gio met ‘Down met jou’ (op #37), de Frogers met ‘Zo heppie’ (op #39) en Grad Damen met ‘Hé jij, waar was je nou?’ (op #40).

een jaar B-yentl

Deze week zijn er zeven nummers die een half jaar of langer genoteerd staan. Eentje daarvan zelfs een heel jaar! Dat is ‘No one but you’ van B-yentl, dat deze week van 25 naar #35 zakt. B-yentl is daarmee na Nick & Simon de tweede Nederlandse act die een jaar in de hitparade staat. Op 26 september stond ‘Rosanne’ van het duo ook een jaar genoteerd en hield het daarna nog drie weken vol. Het meeste aantal weken ooit, werd in 2002 bereikt door ‘De kabouterdans’ van Kabouter Plop, dat het er toen 66 weken op had zitten. Dus B-yentl heeft nog wel even te gaan om dat record te breken! Daarnaast staat ze nog wel met twee andere hits genoteerd: ‘Nowhere to run’ (op #91 van #58 en 24 weken genoteerd) en ‘Miracle’ (op #38 van #35, drie weken genoteerd).

Sinds deze week staat Diego met twee nummers genoteerd. ‘Waar is toch de pakjesboot?’ stijgt van 89 naar #83. Daarnaast doet Diego/Harold Verwoert mee op ‘De verdwenen pakjes’ van Sjon & Sjeffrie, dat binnenkomt op #75.

En dan het restant binnenkomers:
#66 Hind: ‘Morgen’ (titelsong van de film ‘SpangaS op survival’, afgeleid van de tv-serie ‘SpangaS’)
#72 Danny Vera: ‘Headin’ for the city’
#74 Muse: ‘Undisclosed desires’
#89 Ed Nieman: ‘Meid van de straat’
#90 Jason Mraz: ‘Butterfly’
#92 Chris & Willejan: ‘Kleine zwerver’
#96 Jason Daruto: ‘Watcha say’

Zijn single ‘Who says’ stijgt van 31 naar #22, maar heeft al #13 gestaan. Maar nog beter gaat het met ‘Batlle studies’, het vierde studio-album van John Mayer, want dat komt binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Tot deze week kwam hij niet verder dan de twaalfde plek, dat was in 2006 met ‘Continuum’. Nederland is het eerste land waar ‘Battle studies’ de eerste plaats haalt. ‘Reality killed the videostar’ van Robbie Williams heeft het (voorlopig) maar één week volgehouden op de eerste plaats. Het verschil tussen de #1 en #2 is 19%.

Van de achttien (!) binnenkomers deze week, komen er vier binnen bij de bovenste tien. John Mayer hadden we al met ‘Battle studies’ op #1. Vier plaatsen lager, op #5, komt de 5cd-box ‘Honderd uit één’ van Paul de Leeuw binnen. Na twee jaar is er weer een nieuw album van Norah Jones: ‘The fall’, met minder piano en meer gitaar en binnen op #8.

Op #9 komt ‘Them crooked vultures’ van Them crooked vultures binnen. Them crooked vultures is een supergroep die bestaat twee leden van Queens of the stone age (Josh Homme en Dave Grohl) en één lid van Led zeppelin (John Paul Jones). De groep werd in 2006 opgericht in Los Angeles.

Twee weken na de jubileumuitzending van de dertigste editie van Kinderen voor kinderen, stijgt het album ‘Lachen is gezond’ van 25 naar #14. Sinds ‘Deel 25’ in 2004, is er geen regulier Kinderen voor kinderen album geweest dat zo hoog kwam. Weliswaar kwam ‘Deel 1 - 27’ in 2007 tot #9, maar dat was een verzamelbox van 16 cd’s. De huidige verzamelbox ’30 jaar’ valt in de tweede week terug van 70 naar #90.

De overige binnenkomers:
#13 Ellen ten Damme: ‘Durf jij’ (haar eerste Nederlandstalige album en titel van haar huidige theatertournee)
#32 Henk Damen: ‘Laat mij alleen’
#36 Leona Lewis: ‘Echo’
#40 Queen: ‘Absolute greatest’
#53 Mega Mindy: ‘Tijd voor Mega Mindy’ (tweede album van het personage Mega Mindy, gespeeld door de Vlaamse actrice/zangeres Free Souffriau)
#54 50 cent: ‘Before I self destruct’
#56 Boudewijn de Groot: ‘Complete studio albums & curiosa’
#57 Liesbeth List: ‘Verloren en gewonnen’
#60 K3: ‘MaMaSé!’
#63 Racoon: ‘Live in Chassé theatre, Breda’ (opgenomen in 2008 tijdens de theatertournee ‘Before you leave’, met onder andere het nieuwe nummer ‘Rudest behaviour’)
#70 Boris: ‘Live my life live’
#85 Justin Bieber: ‘My world’ (15-jarige Canadese zanger)
#89 Kinderkoor de Vrijbuiters: ’Hij komt, hij komt … 25 Sinterklaasliedjes’
#98 El Pino & the Volunteers: ‘Long-lost art of updating a website’ (tweede album van Rotterdamse band bestaande uit zanger/gitarist David Pino gitarist Tjirk Deurloo, basgitarist Mark van der Waarde, toetsenist Job Roggeveen en drummer Jeroen Kleijn)

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman met daarin alle feiten achter de hits.

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor een interessante blog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. If you suffer from hair loss, hair implants may be one way to help you.
    [url=http://www.hair-restoration-surgery.com/]hair surgery[/url]

    BeantwoordenVerwijderen