zondag 22 november 2009

Jason Derülo doet voorprogramma van Lady Gaga

Jason Derülo: Watcha say (96)

Vorige week prijkte ‘Watcha say’ van Jason Derulo een weekje bovenaan de top van de Amerikaanse Billboardlijst. Deze week is dat ‘Fireflies’ van Owl city, dat weer terugstijgt.

Jason Derülo is geboren in Marimar, Florida op 21 september 1989. Hij is al sinds zijn vijfde bezig met muziek en schreef op achtjarige leeftijd zijn eerste liedje ‘Crush on you’. Jason studeerde opera, theater en ballet en studeerde af aan de Amerikaanse musical en drama academy in New York. Op zijn twaalfde is hij nummers gaan schrijven voor andere artiesten, waaronder Lil Wayne en Sean Kingston. Vier jaar later stond Jason zelf op de bühne. In 2006 won hij de hoofdprijs van de talentenjacht ‘Showtime at the Apollo’, waarna zijn huidige producer, Jonathan Reuven Rotem, hem een contract aanbood. Het eerste wapenfeit is de single ‘Watcha say’, waarvan in Amerika bijna twee miljoen downloads verkocht zijn. Een heel album verschijnt begin 2010. Tijdens de aankomende ‘The monster ball tour’ van Lady Gaga, mag Jason het voorprogramma voor zijn rekening nemen.

Voor ‘Watcha say’ gebruikte Jason een sample van ‘Hide and seek’ van de Britse zangeres Imogen Heap uit 2005. Sinds 2005 is het nummer ook in diverse tv-series gebruikt. Onze eigen Tiësto gebruikte ‘Hide and seek’ in de remix van ‘In search of sunrise’ van ‘Silence’ door Delerium feat. Sarah McLachlan (#48 in 2009).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten