maandag 2 november 2009

Miss Montreal laat haar gevoelige kant zien

Miss Montreal: Addicted to crying (36)

Op ‘Seven friends’, de derde hitsingle van Miss Montreal (#31 in juli), kwam het thema van de dood al een beetje om de hoek kijken. De strekking van het liedje was ‘hoeveel vrienden heb je nog als je dood gaat’. Maar dat liedje was nog op een redelijk vlotte melodie. Op ‘Addicted to crying’ laat Sanne Hans haar meest gevoelige kant horen en zien. ‘Addicted to crying’ gaat over Bart van Houwelingen, een vriend van Sanne waarmee ze vaak ging stappen. Bart ging samen met een vriend op reis en dat is niet goed afgelopen. Vervolgens heeft Sanne ‘Addicted to crying’ geschreven en dit aan zijn familie laten horen. Die vond het erg mooi en hoopt dat veel mensen zich hierin herkennen. En dat is ook de reden dat Sanne het nu op single uitbrengt.

kerstsingle

We moeten er nog niet aandenken, maar over acht weken is het al weer kerst. In de Album Top 100 staan al twee albums die je in de juiste sfeer moeten brengen. Voor de derde week staat Bob Dylan genoteerd met zijn eerste kerstalbum ‘Christmas in the heart’ (op #62). En deze week komt Sting binnen met ‘If on a winter’s night …’ (op #10). In de Single Top 100 is het nog rustig, maar in de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de singlelijst, staat ‘Last Christmas’ van Wham! al weer in de startblokken. Goed nieuws voor iedereen die een hekel aan dit nummer heeft, want George Michael komt met een nieuw kerstnummer!

Maar ook onze eigen Sanne waagt zich aan het kerstrepertoire. Samen met haar band heeft ze vorige week in de studio van Holger Schwedt een kerstnummer opgenomen, waarbij ze piano speelt. Volgens Sanne is het ‘een typische MM groove geworden, en rockt het lekker’. Dus laat die kerst nu maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten