maandag 2 november 2009

One two trio jubileert met Argentijns kinderliedje

One two trio: Sjoe sjoe wa (92)

Dertien jaar geleden bereikte One two trio het hoogtepunt met ‘Juffrouw Toos’ dat tot de negende plaats kwam. Drie jaar later kwam ‘Tien kleine kabouters / Teringtubbies’ nog de twaalfde plek en daarna werden de hits alleen maar kleiner en stonden ook korter genoteerd. De voorlaatste hit hadden Freek van Daal (gitaar), Joris Cijffers (drums) en René Cijffers (bas), die ook allen zingen, begin dit jaar met ‘Een voor allen’, dat een weekje op #86 stond. Begin 2010 verschijnt een jubileumalbum, want One two trio bestaat vijftien jaar! Om dat te vieren komen ze met het van oorsprong Argentijnse kinderliedje ‘Sjoe sjoe wa’, waarvan ze zelf beweren dat ze daarvan aan de basis stonden. Op hun eigen site staat echter het volgende te lezen: ‘Ongeveer 12 jaar geleden heeft One two trio haar medewerking verleend aan de nederlandse versie van het liedje Sjoe Sjoe Wa’. Maar het verhaal zit nog anders in elkaar.

geen eigen tekst

Want toen ze begin oktober te gast waren bij ‘Giel’, bleek dat de Nederlandse tekst van dit nummer nog maar vijf jaar oud is, in plaats van vijftien jaar. In 2004 hebben Jan van der Plas en zijn vrouw Didi Dubbeldam het Argentijnse liedje uit 1863 vertaald. En wat schets hun verbazing toen ze twee jaar geleden zagen dat Henkie (bekend van ‘Fiets’) het nummer had uitgebracht (tweede track op ‘Mijn goudvis’) en dat platenbaas Adrie van Berk zijn naam onder het liedje had gezet. Jan nam dit niet en nam contact op met Berk Music en toen moest Adrie wel toegeven dat hij het niet zelf had bedacht. Sindsdien worden Jan en zijn vrouw officieel vermeld als tekstschrijvers.

kinderliedjes

‘Sjoe sjoe wa wa’ is niet het eerste liedje dat geschreven is door Jan en Didi. Al jaren maken ze als DD Company, dansliedjes voor kinderen. Veel liedjes zijn te horen op de camping of in de kinderprogramma’s op Nl3. In 2004 schreven ze het nummer ‘Doe mij maar Nederland’ dat door Lesley van de Aa tot de 31ste plaats werd gezongen en door 285 campings uitgeroepen werd tot ‘het ultieme vakantielied van 2004’. ‘Sjoe sjoe wa wa’ schreven ze voor de cd ‘Minidisco 2’ dat gebruikt wordt in vakantieparken, en is ingezongen door Henk Hoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten