maandag 2 november 2009

Within temptation weer aan de slag

Within temptation: Utopia (63)

Na de akoestische theater tournee in 2008, heeft Within temptation het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuw album, dat eind volgend jaar moet verschijnen. Daarnaast is zangeres Sharon den Andel op 1 juni bevallen van een zoon. Van de tour, die vanaf 3 april 2010 een vervolg krijgt, verschijnt deze week de cd ‘An acoustic night at the theatre’, waarop één nieuw nummer staat: ‘Utopia’.

De zang op ‘Utopia’ is niet alleen van Sharon, maar voor het eerst heeft de band een gastvocalist ingehuurd. Chris Jones is zijn naam, en geen onbekende. Hij was ook al te horen op ‘Going wrong’ van Armin van Buuren & DJ Shah (#5 in 2008). Dat nummer belandde op het album ‘Imagine’ van Armin van Buuren en daaraan werkte ook Sharon mee, dus Chris was niet helemaal onbekend. Voluit heet hij Christopher Antony Jones, afkomstig uit Liverpool.

Chris Jones is altijd al met muziek bezig. Op school vormde hij met een aantal klasgenoten zijn eerste bandje en speelde eigen geschreven nummers. De band tourde zelfs enige tijd door Groot-Brittannië. Vervolgens ging Chris, om zich verder te bekwamen in het schrijven van liedjes, samenwerken met gerenommeerde songschrijvers en producers. Zijn leven veranderde voorgoed toen Roger Shah een berichtje op zijn MySpace pagina achterliet. Roger was zeer onder de indruk van zijn stem en wilde met hem samenwerken. Hij had het nummer ‘Going wrong’ liggen en wilde dat voor zijn album ‘Songbook’ opnemen. Maar toen Armin van Buuren het nummer hoorde, bleek hij daar andere plannen mee te hebben en zo belandde het op zijn album ‘Imagine’. Op 19 april 2008 voerde Chris het nummer live uit met DJ Shah en Armin tijdens ‘Armin only’ in Utrecht. Vervolgens ging Chris op tournee met Armin. In augustus namen Chris en Roger het nummer ‘To the sky’ op. En nu staat hij samen met Within temptation in de Single Top 100. Alleen omdat hij niet apart genoemd wordt, krijgt hij daar geen credit voor. Maar van Chris Jones zullen we zeker nog meer horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten