maandag 18 januari 2010

Diggy Dex ging op zoek naar lokale Eva’s voor zijn clubtour

Diggy Dex: Vandaag (69)

Dankzij Diggy Dex (=Koen Jansen uit Amersfoort), werd ‘Fantastig toch?’ van de Vlaamse zangeres Eva de Roovere, alsnog een hit. Hij bedacht een eigen tekst, samplede het refrein en vroeg Eva om toestemming. Zij vond zijn versie direct heel tof en met veel respect gedaan. Ze hoorde zichzelf er nog helemaal in en zou, als ze ooit rapster zou worden, zulke raps maken als deze. De nieuwe versie van ‘Slaap lekker (fantastig toch?)’ bereikte de tweede plaats.

op zoek naar Eva

Ook al komt Diggy met een nieuwe single, ‘Vandaag’, tijdens de aanstaande clubtour komt hij niet onderuit ‘Slaap lekker (fantastig toch?)’. En dus ging hij op zoek naar zangeressen die het nummer dan met hem kunnen zingen, de lokale Eva’s dus. Er werd daarvoor een heuse auditie opgezet, waarbij je jouw versie van ‘Slaap lekker (fantastig toch?)’ kon mailen. De filmpjes zijn nog te zien op www.youtube.com/representagency. ‘Vandaag’ is de voorloper van zijn derde album dat in april verschijnt.

De rapper op ‘Vandaag’ en ook te zien in de videoclip, is Skiggy Rapz, geboren als Marcel Tegelaar in Maassluis. In 2003 won Skiggy in de categorie ‘hiphop/r&b’, ‘De Grote Prijs van Nederland’. Het jaar daarop verscheen zijn eerste album ‘Boatdrinks’. Sinds 2005 vormt hij samen met MC en producer Master Surreal, het duo Keynote speakerz. ‘Vandaag’ is niet de eerste samenwerking van Skiggy Rapz met Diggy Dex. In 2006 was Skiggy producer van de meeste nummers op het album ‘Verhalen uit de Sofa’ van Diggy. Tijdens de clubtour van Diggy is Skiggy dan ook van de partij. In mei 2009 kwam van hem de ‘Bang to the boogie EP’ uit, dat de voorloper is van het hele album ‘Bang to the boogie’, dat later dit jaar verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten