maandag 11 januari 2010

Mumford & sons overleven Serious Request

Mumford & sons: Little lion man (66)

De Serious Request hits gaan deze week hard onderuit. Het thema, ‘One song’ door Rigby, zakt van 6 naar #38 en ‘It gets better’ van Ryan Shaw, hét liedje van de drie dj’s zelf, dondert van de tweede naar de 43ste plaats. ‘Laat mij in die waan’, de speciale versie van Guus Meeuwis voor Serious Request, zakt in de derde week van 38 naar #71. Met ‘Just breathe’ van Pearl jam, lange tijd het meest aangevraagde liedje tijdens de actieweek, gaat het wat minder hard, het nummer zakt van 23 naar #34.

Maar er is nieuwe aanvoer in de vorm van ‘Little lion man’ van Mumford & sons, dat in de actieweek de op elf na meest aangevraagde plaat was. Veel luisteraars maakten in die week voor het eerst kennis met dat nummer, en zijn dat gaan downloaden. Het voorlopige resultaat #66, maar dat moet hoger!

Verantwoordelijk voor ‘Little lion man’ is de Londense band Mumford & sons. Eind 2007 werd de band opgericht door Marcus Mumford (leadzang, gitaar, drums), Ben Lovett (zang, keyboards), Winston Marshall (zang, banjo, dobro) en Ted Dwane (zang, dubbele bas). Ze hebben al drie EP’s uitgebracht en één album ‘Sigh no more’. Daarvan komt ook de zelfgeschreven single ‘Little lion man’, dat na het thuisland Groot-Brittannië (#24), Australië (#16) en Vlaanderen (#4!), eindelijk ook bij ons een hit wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten