maandag 18 januari 2010

Popprijs 2009 voor Kyteman, wie anders?!

Kyteman: Sorry (45)

Op een poll van 3FM was hij al de populairste, maar ook in de zalen van de Oosterpoort in Groningen, bleek hij de torenhoge favoriet. Niet verwonderlijk dan ook dat afgelopen zaterdagavond, even na half twaalf juryvoorzitter Hans Kosterman (BV Pop/FNV Kiem), bekendmaakte dat Kyteman, het hiphop orkest van Colin Benders, de Popprijs 2009 had gewonnen. De Popprijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt op Noorderslag en gaat naar een artiest of band die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de popmuziek. De prijs is een beeldje van kunstenaar Theo Mackaay en een geldbedrag van € 10.000,--. Het juryrapport luidde:
“Ze doen alles anders dan je zou verwachten. Authentiek, bron van inspiratie, eigenzinnig en zeer succesvol. Nog nooit was de jury zo snel klaar en nooit eerder ging de popprijs naar zo’n groot gezelschap. De logische winnaar van de Popprijs 2009, heet Kyteman’s hiphop orkest!”

Colin wist het al enkele maanden, maar zijn meer dan twintig koppen tellende hiphop orkest hoorde het pas rond 7 uur ’s avonds in de bus, die aanvankelijk richting Duitsland zou gaan voor een optreden in Hamburg. Niet dus, en na de bekendmaking en de opdracht dit nieuws nog voor zich te houden (dus niet bellen, twitteren!), reed de bus richting Groningen. Na afloop van de bekendmaking speelden ze een klein uur nummers van het met goud bekroonde album ‘The hermit sessions’. Deze week staat het op de negentiende plek van de Album Top 100, maar wij verwachten het aanstaande vrijdag hoog in de top 10. Ook de single ‘Sorry’, deze week op #45, zal weer gaan stijgen. En terecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten