maandag 18 januari 2010

Ray & Anita zijn muzikaal weer bij elkaar

Ray & Anita: In da name of love (28)

Veertien jaar geleden stapten Ray Slijngaard en Anita Doth uit de danceformatie 2 unlimited, waarmee ze wereldwijd zo’n 20 miljoen platen verkochten. De reden om er mee te stoppen, waren zakelijke en muzikale meningsverschillen met de producers en onderlinge ruzie. Dat laatste hebben ze altijd tegen gesproken; wel werd onlangs bekend dat ze destijds een relatie hadden. Na 2 unlimited begon Anita een carrière als rtv-presentatrice bij TMF en Radio 538, terwijl Ray zijn eigen project VIP allstars opzette. Beiden brachten ook solosingles uit.

weer samen optreden

Sinds 2005 trad Anita regelmatig op met de grootste 2 unlimited hits. Bijna een jaar geleden, in februari 2009, werden de meningsverschillen opzij gezet en werd bekend dat de twee weer samen zouden optreden op 11 en 12 april op ‘I love the 90’s – the party’ in de Ethias Arena in het Belgische Hasselt. Dat optreden viel zo goed in de smaak, dat de twee besloten meer optredens te gaan doen. Het eerste gezamenlijke optreden in Nederland was op Koninginnedag op het Museumplein in Amsterdam. Daarna volgden nog enkele optredens in Antwerpen onder de naam Ray en Anita, want de naam 2 unlimited is eigendom van producer Phil Wilde, die het project in 1991 had opgezet samen met Jean-Paul De Coster.

Natuurlijk gingen vorig jaar de geruchten rond dat er meer aan zat te komen dan een paar optredens, hoewel Ray & Anita dat destijds ontkenden. Maar op 20 december 2009 moesten ze toegeven dat ze in de studio bezig waren met nieuw werk. Het eerste product is er nu met de single ‘In da name of love’, dat binnenkomt op #28.

schaduw

De comeback van het duo wordt overschaduwd door de mededeling van Anita dat ze borstkanker heeft en een jaar lang een chemokuur moet ondergaan. Anita: “We willen veel gaan optreden, maar ik kan vanwege mijn gezondheid niet alles doen. We moeten het een beetje per keer bekijken.” Toch is Anita blij dat ze weer met Ray kan optreden “Het geeft me ook veel kracht.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten